Top 5 van dingen die je kunt doen om wat extra calorieën te verbranden

BY Krista | 30 oktober 2023 | LEESTIJD: 2 MIN

Je wilt misschien afvallen, dus je denkt, ik moet op mijn voeding letten en heel hard gaan sporten. En dat klopt op zich wel, want afvallen (vet verbranden) zit hem in het meer verbruiken dan je binnen krijgt. Dit kan je doen door op je voeding te letten en meer te gaan sporten. Maar niet iedereen heeft tijd of wil zich heel hard inspannen om calorieën te verbranden. Daarom hieronder een top 5 aan activiteiten waarmee je flink wat extra calorieën verbrandt, zonder extreme inspanning.

 

Top 5 aan activiteiten

 

  1. Auto wassen: wil je thuis aan de slag, dan is je auto wassen een mooie activiteit om extra calorieën te verbranden en je auto weer blinkend schoon te krijgen. Met ongeveer 320 kcal per uur staat deze op nummer 1 in onze top 5.
  2. Tuinieren: tuinieren is een ontspannen manier om én lekker buiten te zijn, in de aarde te wroeten en wat extra calorieën te verbranden. Met maar liefst rond de 300 kcal per uur.
  3. Wandelen: wil je toch eropuit, dan is wandelen een goede optie. Lekker een frisse neus halen in het bos, uitwaaien op het strand of een rondje park. Met een uur wandelen verbrand je ongeveer 270 extra calorieën.
  4. Boodschappen doen: iets wat toch moet gebeuren! Dan kan je net zo goed even lopen naar de supermarkt, daar een mandje dragen of een karretje duwen om zigzaggend je boodschappen te halen. Met een uurtje shoppen verbrand je ongeveer 210 calorieën.
  5. Koken: bijvoorbeeld de groente snijden en roeren in de pan. Ga je uitgebreid koken dan verbrand je in een uurtje ook weer zo’n 140 calorieën. En wil je gezonde recepten, bekijk dan onze recepten blogs.

 

Natuurlijk is sporten belangrijk en heel goed voor de gezondheid, maar met dit soort activiteiten zit je in ieder geval niet stil en verbrand je de extra calorieën die misschien net het verschil tussen aankomen en afvallen kunnen maken.

Wijkse ondernemer? Meld je aan voor de gratis performance sessie

X