Dé nummer 1 ademhalingstechniek waarmee je een wereld van verschil maakt in je workout!

Push up ademhalingstechnieken

BRACEN

Dat houdt simpelweg in dat je een diepe teug adem neemt en naar je navel brengt voordat je kracht levert. We nemen een push up als voorbeeld.

Die adem ’duw’ je richting je navel, je maakt dus een bollebuik. 

De Push up
Vanuit de voorligsteun/push up houding, zak je gecontroleerd met je borst tussen je handen richting de grond. Terwijl je dat doet, adem je geleidelijk in. De ingeademde lucht duw je naar je navel en hiermee creëer je spanning in je romp, dat zorgt voor meer stabiliteit en dus meer kracht. Wanneer je uitduwt, hou je die spanning vast of je blaast geleidelijk de lucht tussen je tanden door uit. 

Dit werkt voor een squat, deadlift, pull up op dezelfde manier. Dus de tip die je veel in de sportschool hoort ‘trek je navel in’ is onjuist. 

Zie het als een opgeblazen ballon

Zonder lucht is een ballon niets waard. Zodra je er lucht inblaast, wordt het een stevig geheel.  Wees zuinig op je lichaam en pas deze tip toe!

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Een weekje de sfeer proeven?

Meld je dan aan voor een gratis proefweek. Zo kun je zelf ontdekken hoe leuk het is om deel te nemen aan de lessen bij INVORMsport. Tegelijkertijd kunnen wij jou alles uitleggen over de werkwijze bij ons en helpen wij je met de juiste combinatie van workouts, coaching, expertise en prijs. Geheel vrijblijvend met een persoonlijk advies op maat! Dat wat het beste werkt voor jou.

Vul jouw gegevens in en dan nemen we contact met je op voor het plannen van je proefweek. Of bel direct naar 06 16 94 78 571 voor meer informatie.

Liever direct lid worden? Meld je hier aan!

Onbeperkt sporten voor €39,75 ?

25%

korting per maand