Pikante kippendij met gepocheerde eieren

BY Jeroen Meijer | 03 april 2023 | LEESTIJD: 2 MIN

Bereidingstijd: 10 minuten

Dit recept is super smaakvol en snel klaar.

Je zal misschien de eerste keer even moeten oefenen op een ei pocheren.
Maar verder is het een lekker en makkelijk recept.
Mocht je het liever vegetarisch eten wissel dan de kipfilet voor tofu en gebruik iets meer olijfolie.
De cervelaatworst kun je dan weglaten en een teen knoflook met de ui meebakken.

 

Ingrediënten voor 1 persoon:

100 gram kippendij (in blokjes)

100 gram champignon

1/4 witte ui (gesnipperd)

50 gram cervelaatworst (of salami/chorizo)

2 middelgrote eieren

verse koriander

snufje gedroogde chili vlokken

1/2 tl. paprikapoeder

scheutje maggi of sojasaus

 

Bereidingswijze:

Zet een koekenpan op het vuur en een pan met water.Snijd de cervelaatworst klein en doe in de pan zonder boter of olie en roer elke 30 sec even om. Doe als het wat krokant begin te worden de ui en chili bij de cervelaat en draai het vuur iets lager.Als de ui glazig begint te worden voeg je de kippendijen toe en blijf roeren. Snijd de champignons in plankjes en voeg deze na 2 min bij de kippendijen.
Ondertussen kookt je water. Doe de 2 eieren in aparte bakjes of kopjes. Doe een flinke snuf zout in het water en maak met een grote lepel of garde een kolk in het water en doe voorzichtig een voor 1 de eieren erbij.Draai het vuur op half en laat rustig de eieren garen. Na 2-3 min heb je lekkere zachte eieren met een lopende dooier.
Doe een scheutje maggi of sojasaus en een goede snuf paprika poeder bij je kip en roer nog een keer goed door.Schep het op je bord.
Haal de eieren met een spatel uit het water en leg even op een vel keukenpapier. Doe er peper en zout op (liefst versgemalen) en leg op je kip. Eventueel nog afmaken met fijngesneden lente ui of bieslook en eet smakelijk.

 

Energie:

Kcal: 501
Vet: 28 gram

Koolhydraten: 19 gram

Eiwit: 41 gram

Wijkse ondernemer? Meld je aan voor de gratis performance sessie

X