Vegetarische salade met tempeh

Bereidingstijd: 20 minuten

Ben je gek op salades en ben je vegetariër of wil je liever een keer geen vlees eten? Dan hebben wij een heerlijke salade voor je! Een pittige salade met tempeh. Staat binnen 20 minuten op tafel!

Ingrediënten per persoon:

– 100 gram oosterse tempeh
– blokje gember (naar smaak)
– 50 gram feta kaas
– 1/2 rode paprika
– 1/3 krop ijsbergsla
– 50 gram verse blad spinazie
– 50 gram Amsterdamse uitjes
– 50 gram kleine augurkjes
– 1/2 eetlepel sambal brandal

 

Bereidingswijze:

Snijd de ijsbergsla in reepjes en meng deze met de spinazie in een salade kom. Snijd de augurk, uitjes, paprika klein en doe deze samen met de feta bij de rest van de sla.
Vervolgend snijd je de gember zo fijn als je kan en doe deze bij de rest, schep er ook de sambal doorheen. Verwarm de tempeh in een grillpan, het hoeft niet heet te zijn alleen een beetje warm. Doe dit bij de rest van de salade en meng goed door.Eventueel bij het serveren nog wat fijngesneden lente ui erbij en eet smakelijk.

 

Energie:

Kcal: 449
Vet: 23 gram
Koolhydraat: 30 gram
Eiwit: 32 gram

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Een weekje de sfeer proeven?

Meld je dan aan voor een gratis proefweek. Zo kun je zelf ontdekken hoe leuk het is om deel te nemen aan de lessen bij INVORMsport. Tegelijkertijd kunnen wij jou alles uitleggen over de werkwijze bij ons en helpen wij je met de juiste combinatie van workouts, coaching, expertise en prijs. Geheel vrijblijvend met een persoonlijk advies op maat! Dat wat het beste werkt voor jou.

Vul jouw gegevens in en dan nemen we contact met je op voor het plannen van je proefweek. Of bel direct naar 06 16 94 78 571 voor meer informatie.

Liever direct lid worden? Meld je hier aan!