Krachttraining voor vrouwen: voordelen

Krachttraining voor vrouwen is een uitstekende sport. Vrouwen zijn hier nog weleens ‘angstig’ voor omdat de gedachten leeft dat ze er snel uit komen te zien als Arnold Schwarzenegger. Met andere woorden, men denkt: “als ik krachttraining ga doen, dan word ik meteen overdreven gespierd en krijg ik een mannelijk uiterlijk.” Dat is onterecht. In deze blog vertellen we je waarom en vertellen we juist de voordelen van krachttraining voor vrouwen.

Voordelen van krachttraining voor vrouwen

Er zitten veel voordelen aan krachttraining voor vrouwen. Hieronder zetten we de voordelen op een rijtje voor je.

Verhoogde vetverbranding

Spierweefsel verbrandt meer calorieën dan vetweefsel, zelfs in rust. Door krachttraining bouw je spiermassa op, wat kan bijdragen aan een efficiëntere vetverbranding.

Sterkere botten

Krachttraining belast de botten op een veilige manier en stimuleert de groei van botweefsel, wat enorm belangrijk is voor het voorkomen van osteoporose (ook wel botontkalking genoemd), wat vooral bij vrouwen in en na de menopauze voorkomt.

Verbeterde lichaamshouding en balans

Krachttraining helpt bij het verbeteren van de houding, coördinatie en balans, wat belangrijk is voor het verminderen van het risico op blessures en ontstekingen, bijvoorbeeld in de rug, door het versterken van onder andere je core.

Verhoging van de stofwisseling

Het opbouwen van spiermassa kan de ruststofwisseling verhogen, waardoor je meer calorieën verbrandt, zelfs als je niet actief bezig bent.

Overschat dit overigens niet 😉 het draagt bij maar het is geen wondermiddel.

Dus als je aan het sporten bent geweest: ‘Dán hoef ik vanaf nu niets meer te doen en kan ik lekker chips eten’ werkt niet. Naast sporten zal altijd actief bewogen moeten worden.

Vermindering van stress en verbetering van de mentale gezondheid

Lichaamsbeweging, inclusief krachttraining, is gekoppeld aan een verbeterde stemming en vermindering van stress en angst. Doordat je krachtiger wordt in je lichaam, word je ook krachtiger in het leven. 

 

Mocht je willen starten met krachttraining, neem dan contact op met onze trainers. Zij helpen je graag aan een trainingsschema en kunnen je eventueel coachen, mocht dit nodig zijn.

 

Wil je nog meer over krachttraining lezen, lees dan verder in onze blog met tips..

Deel dit bericht

Een weekje de sfeer proeven?

Meld je dan aan voor een gratis proefweek. Zo kun je zelf ontdekken hoe leuk het is om deel te nemen aan de lessen bij INVORMsport. Tegelijkertijd kunnen wij jou alles uitleggen over de werkwijze bij ons en helpen wij je met de juiste combinatie van workouts, coaching, expertise en prijs. Geheel vrijblijvend met een persoonlijk advies op maat! Dat wat het beste werkt voor jou.

Vul jouw gegevens in en dan nemen we contact met je op voor het plannen van je proefweek. Of bel direct naar 06 16 94 78 571 voor meer informatie.

Liever direct lid worden? Meld je hier aan!