Ons Verhaal

Nu leef ik al lange tijd met de overtuiging; Ons verhaal is niet boeiend! Wie wil ons verhaal nu lezen?!

Als je kijkt naar de zin van het delen van je verhaal met oog op marketing dan heb ik er altijd volledig naast gezeten.

Mensen zijn geïnteresseerd in mensen. Dat betekent dat iemand veel liever bij iemand komt sporten die een (goed) verhaal heeft.

Sowieso werken mensen veel liever samen met een bedrijf waarvan ze de mensen kennen die er werken.

 

Je achtergrond is belangrijk

Toen ik nét startte met INVORMsport, had ik al behoorlijk wat opleidingen gedaan.

Ik zat al jarenlang in dienst en was actief bij de Luchtmobiele Brigade, toen ik in een aanrijding kwam waardoor ik een rugblessure opliep. Op dat moment zat ik ook in opleiding en die heb ik eerst afgemaakt voordat ik onderzoek liet doen. Wat bleek, mijn onderste ruggenwervel was verschoven door de aanrijding en het advies was om te stoppen bij de infanterie. Dat vroeg om een nieuw plan en daarom ben ik CIOS gaan doen in Arnhem om vervolgens als sergeant te starten aan de Vak Technische opleiding Sport. Als sportinstructeur binnen Defensie word je opgeleid als instructeur in de breedste zin van het woord.

Ik moest in staat zijn om fitness begeleiding te verzorgen maar ook hardlooptrainingen. Ik moest badminton lesgeven maar ook hindernisbaan en survivaltraining.

Je moest les kunnen geven in alle balsporten inclusief trefbal en andere gekke varianten maar ook run-bike-run les en kickbike les. 

Daarnaast was je regelmatig aan de beurt om een grote kazerne activiteit te organiseren zoals militaire 5 kamp, survivalwedstrijden of andere sport en spel activiteiten. 

Ik ben opgeleid tot klimtoren instructeur waardoor ik installaties kon bouwen om te abseilen, zwaluw en mariniers afdalingen te doen en ga zo maar door! Heel eerlijk? Ik verliet Defensie met de gedachte; ‘Ik kan en snap alles wel, ik kan niets meer leren.’

Gelukkig kwam ik daar snel op terug en deed in de ‘burgermaatschappij’ opleidingen bij Overload Worldwide (Powersled trainer, TOP A, TOP B, Master Kettlebell trainer, Mylogenics activation, release, rehab) Bayesian bodybuilding/ Menno Henselmans PT course, Dutch HDA, Weightlift trainer en ga nog maar even door.

Niemand vraagt naar mijn opleidingen

Gek genoeg heeft nooit iemand naar certificeringen of diploma’s gevraagd in alle tijd dat ik intakegesprekken gedaan heb. ‘Ik zag dat je in het leger hebt gezeten’ En dat was voor velen al genoeg. Mensen hadden mijn verhaal gehoord of gelezen en dat was voldoende bewijs. Hij is vast een goede trainer! Aan de ene kant is dat vertrouwen prettig, aan de andere kant is dit ook een van de redenen dat er zoveel slechte trainers rondlopen. Het is een vrij beroep en iedereen kan zich personal trainer noemen na een weekendcursus. Of zelfs zonder weekendcursus.

 

Het ontstaan van INVORMsport 

De ideeën ontstonden in 2012. Ik dacht na over het verlaten van Defensie, Bart was op wereldreis en Krista werkte als teamleider op de financiële administratie. Bart zei, joh! Als jij een sportbedrijf opstart, dan kom ik helpen als ik terug ben!

Krista zei, joh! Als jij een bedrijf opstart, dan wil ik je boekhouding wel doen!

En zo gingen bij mij alle remmen eraf.

Ik nam ontslag als militair en schreef INVORMsport in bij de KvK. Het ondernemen kon beginnen.

In eerste instantie begon het met het verzorgen van Bootcamp Trainingen op alle denkbare grasvelden in Wijk bij Duurstede en het Doornse gat.

Daarnaast verzorgde ik 1 op 1 trainingen op mijn zolderkamer, het was niet veel maar mensen komen met je trainen om wie je bent en wat je met ze kunt bereiken. Ik had in korte tijd dusdanig ‘naam’ gemaakt dat mensen me wisten te vinden en met me wilden trainen.

Hoe defensie mij geholpen heeft een goede trainer te worden

Nu ik erover schrijf lijkt het eeuwen geleden maar waar ik mijn werk van maakte was niet gebruikelijk. In Wijk bij Duurstede kenden we enkel de ‘normale sportschool’ waar je naartoe ging om te fitnessen of groepslessen te volgen in grote groepen. Ik denk dat ik de eerste was die reclame maakte met resultaatgericht trainen in 2012. Bij Defensie kwamen we niet weg met zomaar een lesje dus er moest altijd een gedachtegang in zitten. Je les had een Nut & Belang en Relatie doel/toekomst en die je deelde met de deelnemers. Dat zorgde ervoor dat je niet ‘weg kwam’ met zomaar een leuk lesje.

Daarnaast trainde ik een grote verscheidenheid aan mensen, van de fitte 18 jarige soldaat, tot de 55 jarige adjudant die alleen voor de sportles nog achter het bureau vandaan kwam (bij wijze van spreken). Beiden zaten ze in mijn les. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat ze aan het einde van de training de doelstellingen behaald hadden.

 

INVORMsport werd snel populair

Onze hoop werd snel werkelijkheid. Binnen een half jaar waren we op zoek naar een eigen locatie, die we vonden in Jachthaven de Lunenburg. Het was een fantastisch mooie plek waar we onze groepslessen verzorgden tussen de boten en in het water, en waar we onze PT business uitbreidden. Steeds meer mensen hoorden over ons, en onze agenda’s liepen snel vol. Onze trainingen waren echt anders dan wat mensen gewend waren, en dat trok de aandacht, met als resultaat dat de ene na de andere sixpack verscheen. We hadden ons gespecialiseerd in het begeleiden van mensen op het gebied van voeding en training, met een directe aanpak die zorgde voor direct resultaat.

Mudmasters

Naast alle trainingen die we gaven, besloten we ook om als eerste sportclub (in Wijk bij Duurstede dan ;-)) deel te nemen aan Mudmasters. Met een man of 15 sloten we voor de eerste keer aan en door het enthousiasme van de leden, volgden er daarna nog velen. We deden mee aan Mudmasters, verschillende edities van Strong Viking en powerlift wedstrijden. Die laatste hebben we er uiteindelijk zelf ook een aantal van verzorgd.

Nieuwe locatie binnen het jaar

Nog voordat we onze eerste verjaardag vierden, waren we al toe aan uitbreiding.

Bart en ik (Jeroen) vulden onze agenda’s meer en meer. We verzorgden meerdere bootcamps en gaven volop groepslessen in de ochtend en avond. Tussen de groepslessen door gaven we 1 op 1 training. 

Doordat we de vraag niet meer aankonden, bedachten we op de nieuwe locatie een nieuw concept. Dit gebeurde in 2014. Semi Personal Training. We bedachten een nieuwe structuur waarbij sporters wél de kwaliteit ervaarden van 1 op 1 training maar tegen lagere kosten. En het voordeel voor ons was dat we meer sporters konden helpen. We creëerden daarom 2 ruimtes. 1 groepsruimte en een (S)PT ruimte voor personal training en semi personal training.

Het hield niet op, niet vanzelf

Het bleef druk met aanvragen voor personal training maar ook semi personal training bleek een schot in de roos.

Naast het continu posten van onze diensten op social media begonnen we geleidelijk aan ook te investeren in betaalde advertenties op Facebook. Niet omdat het nodig was om ons hoofd boven water te houden, maar Bart en ik begonnen steeds meer het enthousiasme aan te wakkeren van de ondernemer. Naast dat we trainers waren, werden we ook steeds ondernemender. Het enthousiasme van de sporters liet ons inzien dat we op de goede weg waren en dat we ons best moesten doen om nog meer mensen te helpen. We gingen zelfs op zoek naar een extra trainer die een aantal van onze groepstrainingen kon overnemen en na een opleiding en stageperiode gingen we trots samenwerken met onze enige echte Paco Klein. Die naast zijn brillenwinkel graag wat erbij ging doen. We werden drukker en fanatieker en zo kwamen we op onze volgende locatie terecht.

Molenvliet 26D, einde aanrommelen

Tot de Molenvliet hebben we aangerommeld. Zoals we dat zelf oneerbiedig zeggen. We hadden voorheen nauwelijks geld om echte investeringen te doen en werkten daardoor met goedkope (maar goede) materialen en heel veel primitieve middelen. Denk aan tractorbanden, zelf gefabriceerde zandzakken, touwen en heel veel middelen uit de natuur. Het had echt z’n charme! We denken zelfs dat sommige mensen speciaal daarvoor bij ons terechtkwamen.

Vanaf de Molenvliet 26D startten we met een nieuw niveau. We hadden geld gespaard en konden voor het eerst serieuze investeringen doen. Samen met wat geleend geld van onze vader, richtten we de ruimte (ook weer 2 ruimtes, groepsruimte & (S)PT ruimte) in met gloednieuwe apparatuur!

Dit was 2016 en we konden voorlopig jaren vooruit, dachten we.

Want bloed kruipt waar het niet gaan kan. Bart en ik waren op een missie. Niet geheel onbelangrijk om te vermelden is dat een paar maanden voor de verhuizing, Krista besloten had om haar baan op te zeggen en ook fulltime aan te sluiten als personal trainer en voedingscoach. Uiteraard had ze hier inmiddels de nodige papieren voor verzameld. Daarnaast deed Krista onze boekhouding en administratie al zoals eerder gezegd.

We waren vol aan de weg aan het timmeren en we hadden inmiddels al een serieus wagenpark verzameld die men her en der zag verschijnen. Vooral onze ‘Bootcampbus’ was populair. Als we vroegen hoe mensen bij ons terecht kwamen hoorden we vaak ‘Ja, ik zag jullie bus rijden’. Die viel op natuurlijk! Helaas hebben we daar uiteindelijk afscheid van moeten nemen omdat we (toen nog) geen mogelijkheid hadden om de bus binnen te zetten waardoor hij snel slechter werd gezien zijn leeftijd.

Jarenlang bouwden we door op deze locatie. We deden opleiding na opleiding om onze kennis op peil te houden en onze leden af en toe te kunnen verrassen met iets nieuws. We begonnen zelfs na te denken over een eigen interne opleiding voor onze trainers die we later werkelijkheid hebben laten worden.

Toch dachten we dat we er nog niet waren, we hadden ons team nog wat verder uitgebreid, want ook Sander is inmiddels aangesloten als personal trainer dus dachten we na over een 2e vestiging. Eerst in Houten want daar was nog niet zoveel, en later werden we getipt voor een mooi pand in Leersum.

Onze oriëntatie was gestart en om zo goed mogelijk informatie te verzamelen, besloten we ook maar eens op de Langkamp te bezichtigen. Een mooie grote, maar vooral oude en vergane loods waar we wel op slag verliefd op werden.

Weinigen zagen er iets in, maar wij waren verliefd.

Tot de Corona ellende opgestart werd. 

Dilemma. Blijven we waar we zitten? Of pakken we door? Gaan we echt die investeringen doen terwijl we geen idee hebben waar dit naartoe leidt? Het was een groot risico maar we hebben er niet lang over hoeven nadenken! We gaan dit doen!

We bouwen INVORMsport om tot dé sportclub van de omgeving waar je straks niet meer omheen kunt!

Tussen de lockdowns, warme dagen, vrieswinters, verhuizingen enz. door, bouwden we de Langkamp 16a om tot een sportclub voor jong en oud. Waar je terecht kunt voor professionele begeleiding. Een van de weinige clubs waar niet gewerkt wordt met ZZP personal trainers maar personal trainers in dienst van de sportclub die allemaal dezelfde visie uitdragen én uitstralen.

De locatie waar we ons team compleet konden maken

We hadden inmiddels weer afscheid genomen van onze Paco maar Senky, die jarenlang lid was geweest, zag ook hoe leuk het is om aan te sluiten bij ons team en besloot zich in te schrijven voor meerdere sportgerelateerde opleidingen. Ze dwong ons bijna 😉 om haar als stagiaire aan te nemen. Weer een nieuwe collega! Aangezien we vanaf de Langkamp ons aanbod weer uitgebreid hadden, en nu ook op eigen wijze het fitness concept uitgerold hadden, konden we wel wat extra collega’s gebruiken en zo sloot ook Niels bij ons aan!

Nu een aantal jaren later bleken dat verstandige beslissingen geweest want Sander is inmiddels onze bedrijfsleider en Niels assistent-bedrijfsleider. Samen met Senky zijn zij niet meer weg te denken uit onze organisatie!

Inmiddels is ons sportaanbod ook verruimd met wat extra lessen zoals Buik/billen/benen, Shake&Pump, yoga en circuittraining waardoor we gelukkig ook een aantal enthousiastelingen hebben kunnen toevoegen aan ons team die een uurtje hier, uurtje daar doen. Denk hierbij aan Wilma, Marjon en Leontien, maar ook Joël en Mark versterken ons team voor SPT, groepstrainingen en ondersteuning in de fitness.

Ik sla hier bewust wat mensen en lessen over want wanneer je onderneemt, maak je goede keuzes en minder goede keuzes. Daarbij hoort ook dat je soms lessen opstart die uiteindelijk niet passen binnen de wens van de ‘klant’ of binnen de visie die je hebt met je bedrijf. Daarmee neem je automatisch ook afscheid van collega’s die je liever niet weg had zien gaan. Net als in het echte leven hoort dat er soms bij.

Inmiddels zitten we op het moment van schrijven, bijna halverwege 2024.

2024 is voor INVORMsport een belangrijk jaar, we hebben hier de volledige focus teruggebracht naar dat waar we goed in zijn. Mensen helpen naar een fit en vitaal leven.

INVORMsport is de sportclub voor gedreven mensen die vastbesloten zijn fit en vitaal te leven, ongeacht hun startpunt.

Om die reden hebben wij 3 abonnementen en 3 trajecten;

Abonnementen

  • Fitness
  • Grouptraining
  • Semi Personal Training (deze naam gaat binnenkort veranderen omdat hij niet meer volledig past bij het aanbod)

 

Trajecten

  • 90 days challenge
  • 3.0 ondernemersprogramma
  • 1 op 1 coaching

Het verschil is dat onze abonnementen maandelijks opzegbaar zijn, en bij onze trajecten verbind je je voor een periode van tenminste 3 maanden.

Tegenwoordig coachen we meer dan dat we trainen. Trainen is een klein onderdeel in het geheel.

Het is van groot belang dat je de oefeningen goed uitvoert wanneer je komt sporten en dat je de juiste dingen doet.

Omdat we graag willen dat je de juiste dingen doet, maken wij het liefste jouw trainingsschema, dit doen we in de fitness kosteloos en bij SPT tegen een kleine vergoeding. In de fitness is het niet verplicht, in de SPT hoort het erbij. Je kiest specifiek voor SPT voor het persoonlijke trainingsschema en het continu bijwerken en monitoren van jouw progressie.

Daarnaast lopen wij als begeleiders rond om de techniek te waarborgen zodat je de oefeningen goed uitvoert.

 

Coaching

Zoals gezegd doen we tegenwoordig meer met coachen.

Wij willen jou niet continu blijven corrigeren op dezelfde oefening die je steeds verkeerd doet. 

Je moet het zelf goed willen doen. Daarvoor leren wij jou de oefening aan en coachen we op gedrag zodat je de oefening zelf goed wilt doen. Als je weet waarom je iets doet, je hebt een doelstelling en je weet wat het nut en belang is van de oefening, dan zal je hem vervolgens niet snel meer verkeerd doen. Je moet zelf gedreven zijn en anders worden om te komen tot de gewenste resultaten. Anders blijft het slechts wensen.

We kunnen ook niet met je meegaan naar huis, om daar te controleren of jij de dingen doet en eet om te komen tot resultaat.

Sporten is enorm belangrijk wanneer je fit en vitaal oud wilt worden. Maar voor de meeste mensen is dit slechts 2 tot 4 uurtjes per week. Er blijven er nog tenminste 164 over. In die tijd gebeurt het en daarom is coaching belangrijk. Welke onwerkbare patronen heb jij? Met andere waarden, welke dingen doe jij in het dagelijks leven die niet voor je werken maar die zo normaal zijn geworden dat je ze zelf niet meer ziet? 

Wij laten je zien, wat je zelf niet ziet. Dat is wat coaching doet en daarom is coaching op ieder niveau van toepassing. Je kunt onmogelijk zelf zien wat je niet ziet, snap je hem nog? Blinde vlekken moeten zichtbaar worden.

We zijn hiermee aan het einde gekomen van een lange reis door de INVORMsport geschiedenis. Als je tot hier gekomen bent wil ik je heel hartelijk danken voor je tijd en aandacht!

Als dank wil ik je graag de aanbieding doen om vrijblijvend een kosteloos gesprek in te plannen.

Daag mij uit om bij jou blinde vlekken op te zoeken zodat jij jezelf weer vooruit kunt helpen.

Jeroen

Deel dit bericht

Een weekje de sfeer proeven?

Meld je dan aan voor een gratis proefweek. Zo kun je zelf ontdekken hoe leuk het is om deel te nemen aan de lessen bij INVORMsport. Tegelijkertijd kunnen wij jou alles uitleggen over de werkwijze bij ons en helpen wij je met de juiste combinatie van workouts, coaching, expertise en prijs. Geheel vrijblijvend met een persoonlijk advies op maat! Dat wat het beste werkt voor jou.

Vul jouw gegevens in en dan nemen we contact met je op voor het plannen van je proefweek. Of bel direct naar 06 16 94 78 571 voor meer informatie.

Liever direct lid worden? Meld je hier aan!