Het van verhaal van Bart

BY Bart Meijer | 30 april 2024 | LEESTIJD: 3 MIN

Toen ik heel klein was, was ik graag buiten. In de tijd tot aan de middelbare school was ik altijd wel redelijk actief. Vanaf de middelbare school was het “buitenspelen” wat minder. Wel had ik vrij jong al baantjes als folder bezorger, krantenbezorger, helpen in de boomgaard. Van jongs af aan ben ik altijd al wel een harde werker geweest. Toen ik 7 was ging ik al met mijn vader mee, die was internationaal vrachtwagenchauffeur. Daar vond ik het leuk om dingen te zien maar ook om te helpen.

Daarna altijd baantjes gehad waar men tevreden over me was want “werkt hard”. Op latere leeftijd (rond mijn 13e) ben ik gaan kickboksen, Thai-boksen en boksen. Als ik niet samen met Jeroen met de auto ging, dan fietste ik zelf 18km heen en 18km terug om te kunnen trainen. Ook hier was de boodschap, wat een harde werker.

 

Nieuwe leefstijl

Tot ik naar het MBO ging wat in Utrecht en later Nieuwegein werd. Ik vond ook werk in Utrecht waardoor de combi met kickboksen in Houten wat lastig werd. Ik werkte in de horeca en nam ook die leefstijl aan. Naast het harde werken feestte en vooral at ik ook hard. De nodige kilo’s kwamen erbij tot ik op mijn 20e niet eens meer fatsoenlijk de trap op kon lopen zonder buiten adem te raken. Dat was voor mij een keerpunt, ik zou weer fit gaan worden. In eerste instantie stiekem, want stel dat ik het op zou geven. Dan kon niemand ernaar vragen en hoefde ik dat ook niet toe te geven. Na een jaar liep ik mijn eerste hele marathon en van daaruit ging ik reizen.

 

Op reis

Tijdens het reizen pakte ik in Thailand het kickboksen weer op. Na een periode van 4-5 maanden in die hoek verplaatste ik naar Australië. Hier kwam ik voor het eerst ook in aanraking met krachttraining en de impact van voeding op je lichaam. Het lukte me hier om echt fit te worden dankzij de juiste hulp en voeding. In Australië ging ik boksen met de ene keer 1 op 1 techniek sessies met een bokscoach en de andere keer sparren met mijn vaste sparpartner. Mijn bokscoach zei op een dag dat we aan het sparren waren: “you are like a fucking robot, you just keep coming!” “ you need to get smarter or someone will knock you out”

 

Wees efficiënt en effectief

Die woorden waren een ommekeer in mijn boksstijl, vanaf die dag was het doel: Wees altijd fitter dan je tegenstander en denk altijd 1 stap verder dan je tegenstander. Nu een kleine 12 jaar verder hebben die woorden een nieuwe betekenis gekregen voor mij. Naast die bokscoach heb ik ontzettend veel hulp gehad van mijn andere trainers, familie, collega’s maar ook coaches. En de beste ondersteuning die ik heb gehad met name vanuit het coaching lieten me weer terugdenken aan die bokscoach van toen.

Wees geen robot, denk goed na en wees efficiënt en effectief.

Vandaar ook mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen weer controle te krijgen over hun leven en zo vitaal en effectief te kunnen handelen. Wees altijd fitter dan je was en denk 1 stap verder dan je tegenstander.

De enige tegenstander die je altijd te slim af wilt zijn ben ben jijzelf en je interne dialoog.

Wijkse ondernemer? Meld je aan voor de gratis performance sessie

X