Hoe ik nu meer werk verzet in minder tijd en tijd overhoud om te sporten en meer energie voor leuke dingen.

Het is een heel normaal verhaal geworden, zeker voor de hardwerkende mensen met kinderen. Ik neem je even mee in mijn oude patroon.

Ik kom thuis, na een lange werkdag. Vermoeid en nergens meer zin in! Krista staat in de keuken de avondmaaltijd te bereiden. Tess en Bo vliegen me om de nek! PAPAAAAAAAA!

Pfffff dag kids, laat papa maar even, papa is moe! Bijna weekend dan gaan we weer leuke dingen doen!

Vanaf het moment dat ik thuiskwam, verlangde ik naar het moment dat de kids op bed liggen, zodat Krista en ik nog even konden relaxen op de bank. Met of zonder t.v./Netflix of film.

Lekker man! Even wat tijd voor onszelf, zonder de aanwezigheid van de kinderen.

Daar konden we dan zo van genieten dat we steeds besloten, ah joh! Half uurtje nog en nog een half uurtje! Tot je weet dat het eigenlijk alweer veel te laat is dus je besluit je wekker morgen zo laat mogelijk te zetten zodat je toch een beetje kunt bijslapen.

Doordat de wekker eigenlijk net te laat gaat, start de dag met haast. De kids voelen dat aan en werken daardoor juist meer tegen. Doordat je je ochtendroutine verkeerd begint, sta je met 1-0 achter op de rest van de dag.

Het roer omgooien

Tot we het roer omgooiden. Ik ben in mijn leven heel veel dingen anders gaan doen en bekijken. Vandaag zoom ik in op hetgeen dat de grootste impact heeft gemaakt.

Ik heb 2 nieuwe ochtendroutines.

  1. Ik sta ‘s ochtends een uur vroeger op dan normaal. Dat zorgt ervoor dat ik tijd heb om rustig wakker te worden, even iets voor mezelf doen terwijl de rest van de wereld nog slaapt. Door dat uur heb ik minder behoefte om die tijd in de avond te pakken en ga daardoor vroeger naar bed. Meestal gebruik ik dit moment om een lange ronde met mijn maat (hond) Guus te lopen. Het grote voordeel hiervan is dat je je dag veel relaxter begint. Het bespaart je zo enorm veel haasten, echt de moeite waard!
  2. Ik sta wederom vroeg op maar in plaats van wandelen met Guus, ga ik naar INVORMsport. Die zijn gelukkig al om 06.00 uur open dus voordat ik redenen kan bedenken om niet te gaan sporten vandaag, heb ik de training er al op zitten. Dit zorgt ervoor dat je je vrije avond redt, maar je hebt ook veel meer energie de rest van de dag. Daarnaast geeft het je ook een enorm trots gevoel!

Tips

Mijn tips, die je zeker gaan helpen om met meer energie de dag door te gaan en meer tijd over te houden voor leuke dingen:

  • Doe tenminste 2x per week aan krachttraining.
  • Sta een uur vroeger op dan je normaal gewend bent.

Dit zijn tips die we onze deelnemers aan de 90 days challenge ook meegeven en zorgen voor enorm goede resultaten!

Uiteraard heeft het tijd nodig om aan je nieuwe ritme te wennen.

De eerste keren verafschuw je die wekker! Veel te vroeg!

Daar zit een extra voordeel in verborgen. Je bed uit gaan terwijl je hele systeem roept dat je lekker kunt blijven liggen maakt dat je jezelf aanleert oncomfortabel te zijn voor een groter doel!

Sinds dit in mijn systeem zit, kom ik in de avond met veel meer energie thuis. Zowel Krista als de kinderen hebben veel meer aan mij als vader en als man. Ik ben productiever in huis, leuker als man en als vader en ik heb veel meer plezier in de dag! Het begint allemaal bij verantwoordelijkheid nemen.

Met klagen dat je moe bent en geen tijd hebt zonder er iets aan te doen, leg je de verantwoordelijkheid buiten jezelf. Wanneer je iets wilt verhelpen, zal je zelf verantwoordelijkheid moeten nemen. Een ander gaat het niet voor je doen.

Het enige dat je in de weg zit, dat ben je dan ook zelf!

Kun je hulp gebruiken om je patronen te doorbreken? Laat het me weten!

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Een weekje de sfeer proeven?

Meld je dan aan voor een gratis proefweek. Zo kun je zelf ontdekken hoe leuk het is om deel te nemen aan de lessen bij INVORMsport. Tegelijkertijd kunnen wij jou alles uitleggen over de werkwijze bij ons en helpen wij je met de juiste combinatie van workouts, coaching, expertise en prijs. Geheel vrijblijvend met een persoonlijk advies op maat! Dat wat het beste werkt voor jou.

Vul jouw gegevens in en dan nemen we contact met je op voor het plannen van je proefweek. Of bel direct naar 06 16 94 78 571 voor meer informatie.

Liever direct lid worden? Meld je hier aan!