Havermout met pindakaas

BY Jeroen Meijer | 01 april 2023 | LEESTIJD: 1 MIN

Bereidingstijd: 20 minuten

Hoe lekker is het om ’s morgens een bak met warme havermout te eten met pindakaas! Dat zou ik elke dag wel kunnen eten. Een goede start van de dag.

Je kunt dit recept ook heel goed eten voor het slapen gaan. Het bevat veel koolhydraten waardoor je slaaphormoon geactiveerd wordt en je er goed door kunt slapen!

 

Ingrediënten:

50 gram havermout

10 gram eiwitpoeder (bananensmaak)

200ml soyamelk

1 kleine banaan

15 gram walnoot

20 gram pindakaas

 

Bereiding:

Meng de havermout met de eiwitpoeder en soyamelk in een steelpannetje. Zet deze op laag vuur en warm het op tot een dikke pap. Blijf ondertussen goed roeren zodat het niet vastkoekt aan de pan. Wil je iets dunnere pap? Voeg dan een scheutje water toe.

Schep de pap in een kom. Snijd de banaan in dunne plakjes en verdeel deze over de pap samen met de walnoot. Smelt ondertussen 20 gram pindakaas heel kort in de magnetron en giet deze als topping over de pap. Eet smakelijk!

 

Energie:

kcal: 603

Eiwit: 28 gram

Koolhydraat: 62 gram

Vet: 29 gram

Wijkse ondernemer? Meld je aan voor de gratis performance sessie

X