Brownietaart met kwark en bosbessen - INVORMsport recepten


INVORMsport

Brownietaart met kwark

Brownietaart met kwark en bosbessen

Bereidingstijd: 60 minuten + (4 uur wachttijd)

Ben je gek op brownie en zou je deze wel als ontbijt of als taartje willen eten? Dan hebben wij een heerlijk gezond recept voor je! Brownietaart met gezonde vetten en rijk aan eiwitten! En geloof me, het is het wachten waard ;-).

 

Ingrediënten:

30 gram roomboter (ongezouten)

60 gram pure chocolade 85%

1 el. stroop

110 gram basterdsuiker

50 gram tarwebloem

10 gram cacaopoeder

1 zakje bakpoeder (8 gram)

één heel ei

1 tl. vanille extract

500 gram vanillekwark

6 blaadjes gelatine

125 gram bosbessen

 

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 180 graden.

Zet een steelpannetje op het vuur en zet het vuur zachtjes aan. Smelt in het pannetje de chocolade, roomboter, basterdsuiker en stroop tot een gladde massa.

Meng ondertussen de bloem, cacaopoeder en bakpoeder goed door elkaar.

Klop nu het ei met de vanille extract en voeg deze aan de gesmolten chocolade toe.  Meng de gesmolten chocolade met het meel en roer deze goed door elkaar tot een kneedbaar deeg.

Pak een klein bakblik (18cm doorsnee) en bekleed de bodem met bakpapier. Giet hierin het deeg en zet hem voor ongeveer 10 minuten in de oven.

Zodra hij klaar is haal je hem uit de oven. Laat hem ongeveer 30 minuten afkoelen.

Let op hij is nog steeds een beetje zacht, maar word harder als hij afgekoeld is.

Leg de gelatineblaadjes in een kommetje in een laagje koud water. Hierdoor worden de blaadjes zacht. Knijp ze goed uit en leg de gelatineblaadjes in een steelpan en meng deze met 2 eetlepels vanillekwark.

Smelt de gelatineblaadjes met de kwark op zacht vuur. Let op: de kwark mag niet koken. Zodra de gelatine met de kwark gesmolten is giet je dit mengsel bij de rest van de kwark. Zorg dat je deze goed roert anders word de kwark niet goed stijf.

Giet de bosbessen op de brownie bodem. Giet hier vervolgend de vanillekwark met gelatine overheen. Zet vervolgens de taart in de koelkast en laat deze voor minstens 4 uur opstijven.

Snijd hem vervolgens in 8 stukken en eetsmakelijk!

Je kunt zelf de topping toevoegen. Denk hierbij aan vers fruit zoals bramen of bosbessen met caramelsaus.

 

Tip: Van de ingrediënten van de bodem kun je ook 6 wafels maken in de wafelijzer!

 

Energie per punt (1/8):

Kcal: 225

Eiwit: 12 gram

Koolhydraat: 25,5 gram

Vet: 9 gram

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.