Bananentaart als ontbijt!

BY Krista | 30 augustus 2023 | LEESTIJD: 3 MIN

Fan van bananen en wil je er eens wat nieuws mee uitproberen? Dit is zeker een aanrader. Het kost alleen wel even wat tijd om hem te bereiden. Het maken van de bodem kost ongeveer 15 minuten en de vulling ongeveer 20 minuten. Daarna moet hij nog minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Maar het is zeker de moeite waard.

Ingrediënten:

Bodem:

  • 100 gram dadels (ontpit)
  • 40 gram havermout
  • 1 el. ahornsiroop
  • 2 el. kokosolie
  • 40 gram kokosmeel

Vulling:

  • 200 gram rijpe bananen (+/- 2 middelgrote bananen)
  • 100 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 60 gram eiwitpoeder (vanillesmaak)
  • 10 blaadjes gelatine
  • 500 gram Griekse Yoghurt 0% vet

Topping:

  • 1 middelgrote banaan (in plakjes gesneden)
  • 30 gram pure chocolade 85% (in kleine brokjes gesneden)

 

Bereiding:

 

Bekleed en taartbodem met bakpapier. Voeg de havermout met de kokosmeel, kokosolie, ahornsiroop en dadels bij elkaar in een kom. Kneed dit goed door elkaar tot een dikke massa. Smeer deze massa goed uit over de bodem van de taart. Gebruik hier eventueel de bolle kant van de lepel voor om het zo egaal mogelijk uit te smeren. Zet vervolgens de taartbodem in de koelkast.

Nu gaan we de vulling van de taart maken. Prak 2 middelgrote bananen fijn. Verhit de banaan samen met de amandelmelk in een ruime pan. Voeg hier de eiwitpoeder aan toe, zorg dat het niet gaat koken. Zet vervolgens het vuur uit en laat de gelatine blaadjes een voor een erin smelten. Zorg ervoor dat je goed blijft roeren, dat de gelatine niet aan de bodem van de pan blijft plakken. Wanneer de gelatine helemaal gesmolten is roer je het mengsel nog goed door voor ongeveer een minuutje. Voeg daarna de Griekse yoghurt eraan toe en roer het nogmaals goed door.

Haal nu de taartbodem weer uit de koelkast en giet dit mengsel eroverheen. Plaats nu de taartbodem weer terug in de koelkast en laat het voor minimaal 2 uur opstijven. Let op: zorg ervoor dat de taartbodem recht staat, anders heb je een scheve taart ;-).

Zodra de taart helemaal stijf is kun je de topping erover verdelen. Ik heb hiervoor een banaan in plakjes gesneden en wat pure chocolade eroverheen gestrooid. Uiteraard kun je zelf voor een andere optie kiezen, zoals pecannoten met granola.

 

Energie incl. topping

 

  • Kcal 160 per punt (1/12 deel)
  • Eiwit: 10 gram
  • Koolhydraat: 20,5 gram
  • Vet: 4,75 gram

Tip: Om te zorgen dat het een eiwitrijk ontbijt is, is het raadzaam om er minimaal 200 gram Magere franse Kwark bij te eten met een beetje cacaopoeder erdoor! Dan kom je op 28 gram eiwit.

Wijkse ondernemer? Meld je aan voor de gratis performance sessie

X