Kokoscake met vulling van verse bramen

BY Jeroen Meijer | 03 april 2023 | LEESTIJD: 2 MIN

Bereidingstijd: 80 minuten

Heb je ook wel eens zin in wat anders dan kwark als ontbijt of pre-bed? Nou dan is dit zeker een een hele goede vervanger! Heerlijke cake gemaakt van banaan met een vulling van bramen. Mocht je geen fan zijn van bramen, kun je deze ook vervangen voor frambozen of aardbeien.

Voor het maken van deze cake hoef je ook geen hele avond in de keuken te staan. Relaxed ,toch? Tijdens de garingstijd in de oven kun je nog lekker iets voor jezelf doen. De voorbereiding kost circa 10 minuten en daarna staat de cake ongeveer 60 tot 70 minuten in de oven.

 

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen (ongeveer 250g)
  • 4 eiwitten (ongeveer 140g)
  • 300g Magere franse kwark
  • 50g havermeel (kunt havermout ook malen tot havermeel)
  • 50g eiwitpoeder kokossmaak (kunt ook vanille of banaan hiervoor gebruiken)
  • 250g Bramen (uit de diepvries kan ook)

Bereiding:

Verwarm de over voor op 175 graden.

Prak de bananen fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar in de blender behalve de bramen. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Schenk de helft van het beslag in het cakeblik. Verdeel nu de bramen eroverheen en schenk de rest van het beslag over de bramen heen.

Plaats nu het cakeblik in het midden van de oven voor ongeveer 60 minuten. De cake is gaar als er een grote scheur in het midden is ontstaan. Blijf de cake dus goed in de gaten houden. Het is namelijk per oven verschillend. :-).

Laat de cake als hij gaar is nog even goed afkoelen. Hij is het lekkerst na een nacht in de koelkast.

Eetsmakelijk!

Energie

Kcal: 930 (voor de gehele cake)

Eiwit: 93 gram

Koolhydraat: 123 gram

vet: 10 gram

 

Let op: Hij bevat weinig vetten, maar deze kun je zelf toevoegen. Denk hierbij aan kokosrasp of pecannoten.

Wijkse ondernemer? Meld je aan voor de gratis performance sessie

X