Het is altijd een keuze

Je hebt altijd een keus, dat is wat ik in deze blog mee wil geven.

De volgende keer dat je nadenkt over iets en vind dat je het niet kan, verander die: “kan ik niet” dan eens in “ik wil dat niet”.

Want afgezien van tijdreizen en vliegen kun je hetgeen je ambieert te bereiken prima, alleen wil je de moeite er niet voor doen. Of je wilt niet omgaan met de omstandigheden en/of het discomfort dat het met zich meebrengt. Of je weet niet zo goed hoe, maar ook hierin ligt een keuze. Leg ik het naast me neer? Of ga ik zorgen dat ik erachter kom hoe ik dit moet doen of wie me hierbij kan helpen?

Hoe dan ook, het is een keuze die je moet maken om bij je resultaat te komen. Wat je nog weleens hoort is: “ik kan geen keuze maken.” Jawel, dat kan je wel, maar je wilt niet omgaan met de consequenties van jouw keuze. Wanneer je je bewust wordt van het feit dat je een keus hebt ga je grotere stappen in de juiste richting maken.

Voorbeeld van een keuze maken

Ik heb nou eenmaal veel sociale verplichtingen en feestjes en dan kan ik niet altijd gezonde keuzes maken. Jawel, dat kan wel, alleen dat vind je misschien ongemakkelijk om te doen, hier maakt jouw interne dialoog (stemmetje in je hoofd) je wijs dat je dat niet kan doen. Maar het is belangrijk om te weten dat jij dat stemmetje niet bent, dus je zal de confrontatie met die stem aan moeten gaan. Uiteindelijk zal jij dan zelf je keuzes kunnen gaan controleren.

Het stemmetje in je hoofd

Iedereen heeft een stem in zijn/haar hoofd die vindt dat we genoeg gedaan hebben vandaag. Of dat iets moeilijk is. Maar je hebt die stem, je bent niet die stem. Je kan nooit te veel doen. Je doet wat je moet doen en je behaalt je resultaat. Je doet te weinig en je behaalt je resultaat niet.

Ja maar ik doe hartstikke veel en nog heb ik niet het gewenste resultaat. Dat kan ook, maar dan doe je dus veel acties die jou niet dichter bij je doel brengen. Dan wil je eens kijken, wat doe ik wat niet bijdraagt aan mijn doel? Als je dat weet kun je dus de keuze maken om daarmee te stoppen en je te richten op acties die wel bijdragen aan je doel.

 

Deel dit bericht

Een weekje de sfeer proeven?

Meld je dan aan voor een gratis proefweek. Zo kun je zelf ontdekken hoe leuk het is om deel te nemen aan de lessen bij INVORMsport. Tegelijkertijd kunnen wij jou alles uitleggen over de werkwijze bij ons en helpen wij je met de juiste combinatie van workouts, coaching, expertise en prijs. Geheel vrijblijvend met een persoonlijk advies op maat! Dat wat het beste werkt voor jou.

Vul jouw gegevens in en dan nemen we contact met je op voor het plannen van je proefweek. Of bel direct naar 06 16 94 78 571 voor meer informatie.

Liever direct lid worden? Meld je hier aan!

Onbeperkt sporten voor €39,75 ?

25%

korting per maand