Wil jij minder haasten en meer tijd voor jezelf?

Jeroen Meijer aan bureau met telefoon en laptop.

In dit blogartikel deel ik hoe ik ervoor gezorgd heb dat ik minder gehaast door het leven ga zodat jij hier mogelijk ook je voordeel mee kunt doen.

Iedereen lijkt tegenwoordig zo weinig tijd te hebben en tegelijkertijd steeds meer taken en verantwoordelijkheden.

We haasten ons een ongeluk om op tijd te komen en de dingen die we plannen die belangrijk zijn voor onszelf, die zeggen we af. Als je die afspraak überhaupt al inplant.

 

Prioriteiten stellen en planning

Het antwoord zit in prioriteiten stellen en planning.

We willen graag doen wat we leuk vinden.

Het liefste besteden we onze tijd aan dingen die comfortabel zijn en waar we goed in zijn.

Dat zie je vaak ook terug in de dingen die je doet in de sportschool. Als je daar komt ;-).

 

Doe jij wat nodig is of wat het meest comfortabel is?

Ben je goed in hardlopen? Dan doe je dat liever dan krachttraining. Je zal dan waarschijnlijk vaker en met meer plezier hardlopen. In mijn volgende blog vertel ik wat meer over hoe ik van doen wat ik leuk vind, overgestapt ben naar doen wat nodig is.

Ben je goed in boekhouding en slecht in sales? Dan ben je liever bezig met je cijfers binnen je bedrijf, dan dat je mensen aan het bellen bent om je product of dienst te verkopen.

Dat zit zo diepgeworteld, dat als je bedrijf slecht loopt, je eerder in je cijfers duikt om daar de oorzaak te vinden dan dat je mensen gaat bellen.

Maar dat is ook een deel van de reden dat je haast hebt en altijd maar tijd te kort komt. Wanneer je besloten hebt om te doen wat nodig is, kun je je gemakkelijk laten afleiden door andere zaken die je leuker vindt, of waar je beter in bent. Of die je gewoon gemakkelijker afgaan, die je kunt uitvoeren zonder erover na te denken.

Ik vind het zelf bijvoorbeeld leuk om te klussen. Ik kan daardoor soms bezig zijn met dingen maken/herstellen terwijl ik weet dat ik eigenlijk andere dingen zou moeten doen. Toch maak ik mezelf dan wijs dat dit ook moet gebeuren. Een mooi voorbeeld waar ik de hele dag druk mee kan zijn terwijl het geen prioriteit heeft.

De écht belangrijke zaken stel ik uit tot het moment dat het echt niet anders kan.

En als ik dan tot het laatste moment heb uitgesteld en er komt wat tussen, dan heb ik een probleem en moet ik gaan haasten!

 

Doen wat nodig is in plaats van wat comfortabel is

Klinkt dat herkenbaar?

Je kunt onderscheid maken in actief en productief zijn.

Met actief zijn vul je je dag. Daar kun je de hele dag ‘druk’ mee zijn.

Productief draagt daadwerkelijk bij aan je doel. Met andere woorden, productiviteit zorgt voor resultaat.

Ben bewust van waar je mee bezig bent. De Amerikaanse bedrijfsadviseur en auteur Tony Schwartz stelde dat we van de 8 uur dat we op een dag werken, maar 2 uur en 53 minuten écht productief zijn.

De rest van de tijd ben je bezig met andere zaken zoals koffie halen, social media, krant lezen/NU.nl, appen, gesprekje hier/daar, surfen op t internet, mailtjes… Wat kun je nog meer toevoegen waar je jezelf op betrapt?

Moet je je eens voorstellen wanneer je je productiviteit verhoogt, hoeveel tijd je dan overhoudt voor andere zaken waardoor je minder hoeft te haasten óf meer kunt doen in kortere tijd waardoor je effectiever bent.

Op deze manier kun je ‘gemakkelijk’ een uurtje per dag vrijmaken om te sporten ;-).

Wat als extra voordeel heeft, dat je productiever wordt, als je fitter wordt.

Door fitter te worden, krijg je meer energie, verbetert je concentratie en kun je beter omgaan met stress.

Zijn dit zaken die je triggeren of zorgen voor herkenning, maar geen idee waar je moet beginnen? Je mag mij contacten om er vrijblijvend over te sparren via jeroen@invormsport.nl of het contactformulier.

Wil je direct stappen zetten in de juiste richting? Meld je dan aan voor onze GRATIS performance sessie aankomende zaterdag 6 april om 10.00 uur!

Deel dit bericht

Een weekje de sfeer proeven?

Meld je dan aan voor een gratis proefweek. Zo kun je zelf ontdekken hoe leuk het is om deel te nemen aan de lessen bij INVORMsport. Tegelijkertijd kunnen wij jou alles uitleggen over de werkwijze bij ons en helpen wij je met de juiste combinatie van workouts, coaching, expertise en prijs. Geheel vrijblijvend met een persoonlijk advies op maat! Dat wat het beste werkt voor jou.

Vul jouw gegevens in en dan nemen we contact met je op voor het plannen van je proefweek. Of bel direct naar 06 16 94 78 571 voor meer informatie.

Liever direct lid worden? Meld je hier aan!

Onbeperkt sporten voor €39,75 ?

25%

korting per maand