Van vierdaagse naar powerliften - Doelen halen - INVORMsport


INVORMsport

Van vierdaagse naar powerliften

Powerliften

Marjolein sport al anderhalf jaar bij INVORMsport. Daar doet zij aan Semi Personal Training (SPT). Voor een sterker en fitter lijf. “En die zwangerschapskilo’s van drie jaar geleden mochten er ook wel af.” In april 2018 voegde ze er een tweede doelstelling aan toe: zich fysiek klaarstomen voor de Nijmeegse Vierdaagse. Met extra Personal Training sessies liep zij de 40 kilometer per dag fluitend uit. Marjolein hield het daar niet bij. Onlangs excelleerde zij op een Powerlift-evenement. Lees haar eigen verhaal!

“Aanvankelijk dacht ik dat mijn benen na jarenlang hardlopen wel goed ontwikkeld zouden zijn. Daarom richtte ik me in eerste instantie op het versterken van mijn bovenlijf. In de Semi Personal Training-groep werk ik al vanaf de zomer 2017 aan een op maat gemaakt schema met veel persoonlijke begeleiding. In een kleine groep is de trainer altijd aanwezig voor tips en advies. Zo sport ik al anderhalf jaar blessurevrij met zichtbaar resultaat. Het motiveert enorm om de gewichten per training omhoog te zien gaan en een andere kleur schijf aan de stang te kunnen hangen.”

Personal Training

“In april 2018 startte ik met een apart 12-weken traject, met als doel: fit en sterk de Vierdaagse in. Niet een avondvierdaagse, maar de Nijmeegse Vierdaagse: 40 kilometer per dag. De focus in de training was tweeledig: meer kracht opbouwen én gewicht verliezen. Om dit volledig en gestructureerd aan te pakken, had ik wekelijks 1 sessie Personal Training, aangevuld met Semi-Personal Training (zo vaak ik wilde) en voedingsadvies. De Personal Trainingen waren een feestje. Geen gedril en geschreeuw, maar begeleiding op maat, ruimte om me heen en af en toe een lolletje.”

Speelterrein

“Heel veel sessies deden we buiten, op het ‘speelterrein’ naast INVORMsport. Waarom speelterrein? Omdat – hoe zwaar soms ook – tractorbanden flippen, met stukken ijzer gooien, wedstrijdjes kettlebells swingen en in een doel proberen te gooien, niet voelt als een training. In de trainingsopbouw werd aan alles gedacht. Extra beenoefeningen, het verhogen van mijn rompstabiliteit en zelfs een oefening gericht op het dragen van een rugzak. De twaalf weken vlogen voorbij! Al ‘spelenderwijs’ voelde ik mezelf sterker worden en mijn kledingmaten verkleinden.”

Voedingsschema

“Mijn ‘reis’ richting de Vierdaagse werd gecompleteerd met een voedingsschema. Aan de hand van wat ik lekker vind (en binnen de mogelijkheden van de doelstellingen natuurlijk), had INVORMsport een uitgebalanceerd voedingsschema opgesteld met legio maaltijdvoorbeelden. Ik kreeg drie handboeken die samen met de blogs en recepten op de site ideale naslagwerken waren.”

“De resultaten aan het einde van het 12-weken traject waren boven mijn verwachtingen. Ik verloor bijna 5 kilo aan gewicht en – veel belangrijker – bijna 10 centimeter aan buikomvang. Dat laatste kon ik merken aan mijn kleding. De gemaakte foto’s ‘voor’ en ‘na’ spreken boekdelen: meer spierdefinitie en bodytoning. En de Nijmeegse Vierdaagse? Het was mijn zesde keer dat ik meeliep en ik kan eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo soepel en fit gewandeld heb als deze editie! De voorbereidende inspanningen waren het meer dan waard.”

Powerliften

“Na dit succes startte ik een nieuw 12-weken traject met een nieuw doel: deelname aan een Powerlift-evenement. De squat, bench press en deadlift stonden op het programma. Dat vroeg dus duidelijk om een andere aanpak. Samen met Personal Trainer Jeroen pakte ik deze onderdelen van het Powerliften aan. We werkten aan de juiste techniek en stap voor stap verhoogden we het gewicht op de stang. Het waren intensieve weken, maar ze waren het meer dan waard. Tijdens de DRC Cup 2018 in Veldhoven op 8 december heb ik het allerbeste in mijzelf naar boven kunnen halen en drie persoonlijke records neergezet! Over zo’n sterk debuut had ik van tevoren niet durven dromen en het smaakt naar meer.”

“De plannen voor 2019 duidelijk: mezelf nog meer verbeteren, samen met INVORMsport. De INVORM Powerlift Meet op 20 april 2019 staat al in mijn agenda!”

Heb jij ook een uitdagend doel? We helpen je graag dit doel te verwezenlijken! Meld je snel aan voor een proeftraining.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twintig − zes =