Traditionele asperges met beenham - INVORMsport


INVORMsport

Traditionele asperges met beenham

Witte asperges met beenham

Bereidingstijd: 40 min.

Een heerlijk traditioneel recept van witte asperges met beenham en krieltjes! Per portie bevat dit recept maar 412 kcal.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram Asperges 
  • 200 gram gesneden beenham.
  • 250 gram krieltjes
  • 15 gram boter 
  • twee omega 3 eieren 
  • 2 takjes verse platte peterselie 
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout 

Bereiding:

Halveer de grotere krieltjes en houd de kleine heel. 

Zet ze op in warm water met zout en de gepelde en gehalveerde knoflook tenen.

Het koken van de krieltjes zal 15-20 min duren.

In de tussentijd leg je vast de ham op het bord zodat het op kamer temperatuur kan komen. (Je kunt het ook kort grillen als je dat lekker vindt)

Schil de asperges goed en zet vast een pan water op voor de eieren. 

Als het water kookt leg je voorzichtig de eieren in het water. Kook naar voorkeur (4-6 min = zacht 6-7 min half zacht 8+ min hard gekookt) na het koken laat je ze schrikken in ijskoud water.

Zet de asperges in een grote pan op in koud water met zout. 

Als het water van de asperges kookt zet je het vuur laag en laat je het nog 5 min op staan. 

Wanneer de krieltjes gaar zijn giet je het water af en voeg je 10 gram boter toe en gesneden peterselie, dit roer je goed door en maal er wat verse peper en zout over. 

Giet dan de asperges af en doe hier de overige 5 gram boter bij, goed schudden en ook hier verse peper en zout overheen.

Leg de asperges op de ham met de krieltjes er tegen aan. 

Pel je eieren en halveer ze, leg ze op de asperges.

Maak het geheel af met nog wat gesneden peterselie en peper en zout.

Eet smakelijk.

 

Energie per portie:

Kcal: 412

Eiwit: 34 gram

Koolhydraat: 38 gram

Vet: 14 gram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.