fbpx

Pannenkoeken als ontbijt

1 portie | 15 min. bereidingstijd

Zeg nou zelf, wie wilt er nou niet ontbijten met pannenkoeken en frambozen? Nou wij in ieder geval. We hebben daarom weer een heerlijk recept voor je gemaakt. Lekkere verse warme pannenkoeken met een topping van kwark, frambozen en beetje stroop.

Oja, mijn pannenkoeken waren niet echt mooi rond gebakken, maar als je ze vouwt zie je er niks van. Dus je hoeft geen goede bakker te zijn om dit ontbijt te kunnen maken :-). Het beslag maken is snel gedaan en je kunt dit heerlijke ontbijt binnen 15 minuten op tafel hebben staan.

Ingredi├źnten:

  • 100gram kant-en-klaar pannenkoekbeslag
  • 150 gram magere Franse kwark
  • 10 gram eiwitpoeder (vanillesmaak)
  • 5 gram roomboter
  • 100 gram verse frambozen
  • 15ml stroop
  • snufje kaneel

Bereiding:

Bereid het kant-en-klare beslag zoals op de verpakking staat aangegeven. Ik heb zelf voor 3 pannenkoeken 100gram meel gebruikt en 175ml water eraantoe gevoegd.

Smelt de boter in de pan en bak hierin de 3 pannenkoekjes klaar. Vouw deze in een kwark (dubbel en dan nog een keer dubbel). Meng de eiwitpoeder door de kwark heen en roer dit goed door. Leg de gevouwen pannenkoeken op een bord en voeg hier de kwark aan toe. Verdeel de frambozen er overheen en garneer met de stroop en snufje kaneel. Eetsmakelijk!

Energie:

Kcal: 395
Eiwit: 26 gram
Koolhydraat: 57 gram
Vet: 7 gram

             

             

            Ja, ik wil graag weten wat INVORMsport voor mij kan betekenen!