fbpx

Brownietaart met een topping van bietenkwark

60 minuten bereidingstijd

Kun jij ook geen genoeg krijgen van taart als ontbijt? Of wil je graag eens wat anders proberen in plaats van kwark of brood in de ochtend. Dan is dit zeker een lekkere vervanger! Rijk aan eiwitten, laag in calorieën en heerlijk van smaak.

Bereiding:

Verwarm de oven op 175 graden.

Kook de pompoenblokjes in ruim water tot ze papperig worden. Meng ondertussen de havermout, kokosmeel, eiwitpoeder, cacaopoeder, het ei, de eiwitten goed door elkaar. Snijd nu de pruimen helemaal fijn en meng deze bij het meel. Giet de pompoenblokjes af en meng deze goed door het deeg heen. Zorg dat het een egaal geheel wordt. Bekleed een springvorm (circa 24cm) met bakpapier en vet de randen een klein beetje in. Giet nu het deeg in de springvorm en bak de bodem voor ongeveer 30 minuten af.

Laat de gelatineblaadjes in koud water weken. Meng de eiwitpoeder met de bietenpoeder door de kwark heen. Knijp de gelatineblaadjes nu goed uit en verhit dit samen met 2 eetlepels kwark in een steelpan totdat de gelatine goed gesmolten is. Voeg dit bij de rest van de kwark en roer dit heel goed door, zodat de gelatine goed kan mengen met de rest van de kwark. Voeg de verse frambozen bij de kwark en spatel deze er voorzichtig doorheen.

Zodra de bodem gaar is giet je de kwark over de bodem en plaats je de springvorm in de koelkast voor minimaal 3 uur. Zodra de kwark hard geworden is kun je hem eten!

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 400 gram Pompoenblokjes
  • 100 gram gedroogde pruimen
  • 60 gram cacaopoeder
  • 50 gram havermout
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 10 gram kokosmeel (ontvette)
  • 30 gram eiwitpoeder (vanillesmaak)  

Voor de topping:

  • 500 gram magere Franse kwark
  • 20 gram bietenpoeder
  • 60 gram eiwitpoeder
  • 6 blaadjes Gelatine
  • 125 gram verse frambozen  

Energie:

kcal 171 kcal (per 1/9 stuk)
Eiwit: 17,5 gram
Koolhydraat: 17 gram
Vet: 3,5 gram

    Ja, ik wil graag weten wat INVORMsport voor mij kan betekenen!