fbpx

Rijst met zoete groente en pittige kip!

1 portie | 20 min. bereidingstijd

We hebben weer een lekker gerecht voor je gemaakt. Verse mango en paprika met pittige kip. Heel makkelijk te bereiden en hoog in eiwitten. Je kunt het gerecht ook een dag van te voren maken en als lunch meenemen naar je werk of gewoon ’s avonds als diner bereiden.

Ingrediënten:

  • 125 gram kipfilet
  • 50 gram basmatirijst (ongekookt afgewogen)
  • 100 gram sperziebonen
  • 125 gram mango (in blokjes gesneden)
  • 1/2 rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 5 gram boter of olie (om in te bakken)
  • 1 tl. sambal (Ik gebruikte Badjak van de toko)
  • 2 takjes verse koriander 

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes. Kook ondertussen de basmatirijst samen met de sperziebonen gaar.

Verhit de boter of olie in de pan. Meng de sambal met de kipfilet en bak deze tot ze goudbruin zijn. Snijd nu de mango en paprika in kleine blokjes en voeg deze pas aan de kipfilet toe wanneer de kipfilet gaar is. Giet de rijst met sperziebonen af. Meng de rijst met sperziebonen bij de kipfilet en breng eventueel nog op smaak met wat extra zout en/of peper. Garneer af met wat verse koriander en eetsmakelijk!

Energie:

  • Kcal 486
  • Eiwit: 38 gram
  • Koolhydraat: 68 gram
  • Vet: 7,5 gram

              Ja, ik wil graag weten wat INVORMsport voor mij kan betekenen!