fbpx

My road 2 Ironman [deel 5]

Het werd er wel weer tijd voor!
Blog [deel 4] sloot ik af met de melding dat mijn volgende wedstrijden 4 juni en 1 juli zouden worden.

4 juni : Olympische afstand Triathlon Amsterdam Nieuw-West

Er stonden deze dag 214 deelnemers aan de start van de OD (Olympic Distance)

Uiteraard ben ik deze dag afgereisd met mijn trouwe supporters Krista en Tess.
Zij zorgen er samen altijd weer voor dat mijn wedstrijd ervaringen net even wat leuker zijn en ik denk zelfs mijn prestaties net even wat beter!

We begonnen het zwemonderdeel zonder wetsuit. Dit kan de organisatie i.v.m. de warmte beslissen. Ik vond dit persoonlijk niet zo’n punt aangezien elke wedstrijd voor mij toch een training is, dan heb ik dit ook weer meegemaakt!

En tóch was daar de teleurstelling toen ik het water uitkwam en ruim 28 min op m’n Garmin zag staan! WTF?! 28 minuten over 1500 meter!!! Ik blijf mezelf dan ook wijs maken dat de afstand langer was (Garmin gaf 1624 meter aan) maar zelfs dan zwom ik gemiddeld 1:44 over 100 meter. BESCHAMEND! Maar goed, je moet elk onderdeel los zien en dus startte ik vol goede moed aan het fietsonderdeel. Zoals gewoonlijk heb ik me slecht ingelezen in het parcours, ik wist alleen dat het 6 rondes waren wat samen +/- 40 km zou maken.

In elke ronde zaten 3 keerpunten wat de snelheid er behoorlijk uit haalde maar toch wist ik een mooi gemiddelde te fietsen. Wind mee fietste ik steeds ruim boven de 40 km/u en tegen nog boven de 37 km/u. Uiteindelijk maakte dit een gemiddelde snelheid van 37,6 km/u en een NP van 259w waar ik dik tevreden over was. Er waren bijna 200 fietsers langzamer dan ik.

En toen nog lopen, dat was nog best pittig en in denk dat dit voornamelijk kwam door het continu afremmen en optrekken tijdens het fietsen. Dat kost nogal wat kracht in de benen en die kan je ook met lopen best goed gebruiken. Uiteindelijk liep ik een gemiddelde snelheid van +/- 14 km/u en dus bijna 41.30 min. over 10 km.

Eindtijd 2:15:12 en 14e van de 214 deelnemers. Jeroentje ging met een goed gevoel naar huis!

Mocht je het leuk vinden om de uitslagen te bekijken, dat kan hier.

Na het weekend stonden er uiteraard weer trainingen op het programma, op dinsdag startte ik zoals gewoonlijk met mijn zwemtraining en na de zwemtraining stond er een 2 uur durende fietsrit op de planning. Tot mijn grote schrik, ontdekte ik direct bij de start dat ik opnieuw dezelfde blessure opgelopen had als de vorige keer alleen dit keer in beide billen én in mijn linker bovenbeen.

Ik heb geprobeerd dit eruit te fietsen maar tevergeefs. Uiteindelijk heeft het van 6 tot 15 juni geduurd tot ik het trainen weer kon hervatten. Jammer maar helaas! Maar gelukkig kon ik weer verder. Nog even een paar weekjes vlammen tot 1 juli!

1 juli : Halve afstand Didam (Leuk want die heb ik al eens eerder gedaan in 2012)

Zoals gewoonlijk vertrok ik ’s ochtends vroeg samen met Krista en Tess richting Didam. Dit keer zouden Ron en mijn moeder er ook zijn wanneer ik het water uit kom. Ze konden niet bij de zwemstart zijn want: Oud, moeten uitslapen… GRAPJE!!! Super leuk dat jullie er bij waren!!

We startte om 08:45 uur en de dag zou regenachtig zijn.
Dat merkte we eigenlijk al vrij snel want voordat we het water in gingen waren we al nat.

Na 32:19 min. had ik 2000 meter afgelegd. Dit was niet super snel maar wel prima. Ik had voor m’n gevoel relaxt gezwommen en kwam als 34e op de kant.

Het fietsen ging moeizaam! We startte het eerste stuk met wind tegen én regen. Ik heb gemerkt dat ik beter presteer als ik begin met de wind in de rug (en dan het liefste de hele weg haha). Ook hier reden we meerdere rondes met aardig wat scherpe bochten. Gezien het natte wegdek remt mij dit zeker af. Ik word altijd vrij voorzichtig, echt geen zin om te vallen.

In een bocht werd ik ingehaald door iemand die zelfs de moeite nam om mij te melden dat ik die bochten wel wat harder kon nemen haha. Toen ik hem tijdens het lopen vrij rap voorbij liep heb ik mijn opmerkingen maar voor me gehouden ;-). Uiteindelijk legde ik 80 km af in 2:08 en een beetje met een gemiddelde snelheid van 37 km/u en een NP van 244w.

Dit was wel oké alleen de route had ook niet veel verder moeten zijn en dat baarde me wel zorgen. Gevoelsmatig een slechte rit!

Ook dit moest ik natuurlijk gewoon weer van me af zetten maar toen ik de wisselzone in ging vloekte ik nog even naar mijn vrolijke supporters dat het fietsen DRAMA was. Op dat moment stond ik er niet bij stil dat zij vervolgens nog een hele tijd bezig zijn met “ zou hij een kaart gehad hebben? (5 min. straf i.v.m. stayeren) is ie gevallen?” Enz.

Gelukkig ging het lopen vrij soepel. We liepen 8 rondjes en dat is leuk voor de supporters én voor mij werkt dat mentaal ook goed. Bij de start van het lopen wel weer even een sanitaire stop, dit kan ik inmiddels standaard incalculeren. Na het fietsen moet ik piesen, PUNT.

Het loop onderdeel volbracht ik uiteindelijk in een prima tijd van 1:22:33 wat een totaaltijd opleverde van 4:07:10. Door alles bij elkaar hield ik er een gemengd gevoel aan over.

De wedstrijd op zich is prima verlopen en ik werd 21e van de 241 deelnemers. (Uitslagen)

Maar zoals ik begon, heb ik deze wedstrijd 5 jaar geleden ook gedaan. Mijn eindtijd was toen: 4:07:17! Van het totale deelnemersveld was ik toen óók 21e!! Toen wel van 172 deelnemers. (Uitslagen) Elke wedstrijd is anders en weersomstandigheden bepalen maar dit was gewoon ruk. Al met al dus een ok race met een slecht gevoel achteraf en dat voor m’n laatste ‘trainingswedstrijd’ voor Kalmar! DACHT ik

Want uiteindelijk werd ik in de Facebookgroep ‘Triathlonliefhebbers’ door iemand geattendeerd op de halve triathlon Klazienaveen (off all places) op 16 juli!

Dat leek me nog wel een mooie laatste laatste wedstrijd dus vroeg mijn coach Guido hoe hij hierover dacht. Gelukkig vond ook hij dit nog wel passen zo 5 weken voor D-day dus ik schreef me (na overleg met Krista ) in voor deze wedstrijd!

Gelukkig was de start hier pas om 11:00 uur dus konden we relatief laat vertrekken. Rond 07:15 uur was de auto bepakt en startte we onze 2 uur durende rit.

Ook vandaag zou het weer opnieuw niet al te best worden met een hoop bewolking en regen maar gelukkig bleek dit uiteindelijk alles mee te vallen.

Nadat alles weer gereed gezet was in het Parc fermé (wisselzone) werden we met een bus naar de zwemstart gebracht. We zwemmen namelijk in het Koning Willem-Alexander kanaal met een finish vlak tegen het parc fermé aan.

Ik had deze wedstrijd besloten om me goed te oriënteren op de mensen om me heen. Na de start zocht ik direct aansluiting bij een groepje die me na een paar honderd meter toch iets te langzaam zwom. Ik zag iets verderop nog een groepje en besluit aansluiting te zoeken.

Dit lukte en met deze groep ging ik verder. Ik kon relaxt meekomen en hoefde dus geen moeite te doen om aangesloten te blijven. Wel werd ik erg enthousiast want ik merkte gewoon dat het tempo goed was en als ik verder vooruit keek, zag ik helemaal niet zoveel zwemmers meer voor me.

Zou ik dan gewoon een keer vooraan meezwemmen????

Met een heel positief gevoel en een behoorlijk zwarte “veenbek” verliet ik het water in iets meer dan 28 minuten! Super blij!! Als ik zo’n ervaring in Kalmar kan realiseren dan is het dus nog steeds mogelijk om binnen het uur aan het fietsonderdeel te starten!!

Zoals gezegd moet je elk onderdeel los van elkaar zien maar toch heb ik stiekem het goede gevoel meegenomen op de fiets! En als ik dan start óók het fietsen nog start met wind in de rug dan wordt het goede gevoel alleen maar versterkt! Na +/- 12 km zat ik op een gemiddelde snelheid van 39,5 km/u. Uiteraard staarde ik me hierop niet blind want ik wist natuurlijk ook wel dat ik dan straks een flinke bak wind in m’n gezicht zou krijgen. En ja hoor! Het parcours was zwaar! 4 rondes fietsen met iedere keer een lang stuk van een km of 10 wind mee maar de rest was in de zij of tegen.

Toch lukte het me om alle 4 de rondes (totaal 93km) nagenoeg even snel door te komen en mijn fiets finish was in 2:32:36 met een gemiddelde snelheid van 37 km/u en 253w. Daarnaast had ik het gevoel dat ik dit nog een behoorlijk aantal km’s had kunnen volhouden dus dat geeft weer goede moed!

Ook vandaag sloten we weer af met een stukje dribbelen, totaal 21 km waarvan stukjes onverhard door een mooie omgeving. Van de 204 deelnemers waren er maar 7 sneller tijdens het lopen en ook dat is altijd fijn, als je mensen voor je ziet lopen die je een voor een kunt inhalen. De halve marathon volbracht ik in 1:28:18 uur en ook nu liep ik nog vrij fris. De totale investering in tijd is vandaag 4:33:32 uur geweest en ook hier ben ik weer erg tevreden over aangezien ook hier het fietsonderdeel weer iets langer was. (Uitslagen)

Het is een vrij lange blog geworden maar de kans is ook redelijk groot dat dit de laatste is tot mijn doel: IRONMAN Kalmar. Ik vind het echt heel leuk dat je de moeite genomen hebt om tot hier door te lezen, als je niet aan het scrollen bent geweest iig ;-p.

Heel erg bedankt voor je interesse en ik hoop over een maand een blog te kunnen schrijven waarin ik terug kijk op een super mooie wedstrijd, onafhankelijk van de uitkomst!

IRONMAN KALMAR, here we come!

Sponsoren

Mocht jij dit nu een leuke uitdaging vinden en vind je het leuk om je naam of de naam van je bedrijf te koppelen aan mijn avontuur dan kun je mij natuurlijk altijd sponsoren!

Na mijn vorige blogs kan ik al met trots melden dat de volgende mensen zich aangemeld hebben als sponsor:

  • Bart Meijer
  • Denise van Milt
  • App’SASsist www.Appsassist.nl (Saskia Kuijer)
  • INVORMsport
  • Sjoerd Lubbers
  • Dick & Hilde Quaadgras, Jachthaven de Lunenburg

Recente berichten

Doelen halen? Ga op zoek naar je drijfveer

Doelen halen? Ga op zoek naar je drijfveer Bij ons komen veel mensen met een duidelijk doel. Men wil afvallen, het liefst zoveel mogelijk in een hele korte tijd. Want ja, dat kan op televisie ook. Wij moeten deze enthousiastelingen dan vaak afremmen. Want hoe...

Lees meer

Ja, ik wil graag weten wat INVORMsport voor mij kan betekenen!