Zelfgemaakte Turkse pizza - INVORMsport recepten


INVORMsport

Zelfgemaakte Turkse pizza

Turkse pizza met verse groenten

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten voor 2 personen:

250 gram runder gehakt
ijsbergsla
1 blikje tomaten (400 gram)
1 witte ui
1 grote teen knoflook
bosje koriander
handje verse munt
2 goede kwaliteit tomaten.
1/2 komkommer
4 wraps

Bereidingswijze:

Doe de tomaten uit blik(zonder vocht) in de keukenmachine en draai deze tot een puree, voeg dan de helft van het gehakt, een halve ui, de knoflook, een deel van de koriander en munt toe met wat zout.
Draai dit ook fijn, voeg indien nodig wat vocht toe van de tomaten uit blik.
Pureer tot een gladde massa en breng het op smaak met peper en zout.
Dan doe je de rest van het gehakt erbij en draai je het 2-5 seconde door elkaar.
Zorg dat er wat structuur van het gehakt over blijft.

Smeer het mengsel uit over de wraps en leg op een rooster in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Na ongeveer 6-8 minuten zijn ze klaar!

(let op gebruik een folie of bakpapier er kan vocht van de wraps afkomen.)

Doe wat gesneden ijsberg sla, tomaat, komkommer en gehakte kruiden over je pizza.
Eventueel ook knoflooksaus en sambal, oprollen en eetsmakelijk.

Energie:

Kcal: 625
Vet: 29,06
Voolhydraten: 48,66
Eiwit: 40,41