Groepsles

XCORE® in Wijk bij Duurstede

XCORE® staat voor eXtreme CORE training. Het is een full body workout met XCO®-trainer, waarbij je optimaal calorieën verbrandt en je buikspieren traint. De XCO® trainers bieden variaties aan tijdens de training, waardoor deze voor iedereen vanaf 16 jaar geschikt is. We zien je graag als je net begint met trainen, maar ook als je al veel ervaring hebt. We bieden bij INVORMsport graag maatwerk. De training wordt gegeven op muziek en FUN staat voorop!

 • Voor: mannen en vrouwen (ook geschikt voor blessure preventie)
 • Leeftijd: vanaf 16 jaar
 • Intensiteit: matig tot hoog (aan te passen aan de sporter)
 • Duur: 45 minuten
 • Training: conditie; spierkracht (buik en rug (CORE), armen en benen
 • CONDITIE
 • HOGE HARTSLAG
 • INTENSIEF
 • LOCATIE: MULTI AREA

Wij scoren een:

Wat is XCORE®?

XCORE® is een training met XCO®-trainer. De XCO®-trainer is een buis met grit (bij INVORMsport werken we met een large buis van 900 gram, kleinere buizen zijn ook beschikbaar). Het grit verplaatst zich bij het heen en weer bewegen van de buis. De spieren en het bindweefsel in het lichaam werken extra hard om het verplaatsen van het grit op te vangen en de stabiliteit te bewaren (‘reactive impact’). Doordat deze impact altijd ontstaat voor de eindstand van een beweging is deze training veilig en ook geschikt voor blessurepreventie.

De XCORE® trainingen hebben een duidelijke structuur. Na een warming-up begint het hoofdprogramma. Het hoofdprogramma bestaat uit conditionele oefeningen in combinatie met het trainen van spierkracht (zowel staand als zittend). De training wordt afgesloten met een cooling-down. Alle oefeningen zijn op muziek, met een goed aan te leren choreo (ook goed te volgen voor mensen met net wat minder ritme gevoel). De XCORE® trainers hebben aandacht voor het aanleren voor een goede techniek voor een optimaal resultaat.

Wat zijn de trainingseffecten van XCORE®?

XCORE® is goed voor de conditie en de spierkracht (CORE). Tijdens de training worden grote spiergroepen gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de hartslag en vetstofwisseling omhoog gaan. Tegelijkertijd wordt er uiteraard flink gewerkt aan de buik- en rugspieren (CORE). De arm- en beenspieren worden uiteraard ook getraind. Naast de conditie en spierkracht is een XCORE® training verder goed voor het verbeteren van de stabiliteit en beweeglijkheid. Dit zorgt voor minder kans op blessures.

Onze reviews

XCORE® samengevat

 

 • Training van conditie en kracht (eXtreme CORE)
 • De XCO®-trainer zorgt voor ‘reactive impact’
 • Voor iedereen geschikt door maatwerk van de INVORMsport trainers
 • Aandacht voor techniek zorgt voor optimaal resultaat
 • Muziek en FUN staan voorop

 

Profiteer van gratis XCORE® training

Een XCORE® training is te leuk om te missen. Wil je een keer meedoen en kijken of het wat voor je is? Schrijf je in voor een gratis proefweek bij INVORMsport Wijk bij Duurstede, of vraag een GUNPAS aan voor zes gratis House Of Workouts (HOW) Trainingen. Met deze GUNPAS kan je in een maand tijd alle HOW trainingen (XCORE®, BRN®, LXR®, SCLPTcycle®) bij INVORMsport proberen. Direct inschrijven voor een maandabonnement of 10-rittenkaart kan natuurlijk ook. Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tarieven

Een weekje de sfeer proeven?

Meld je dan aan voor een gratis proefweek. Zo kun je zelf ontdekken hoe leuk het is om deel te nemen aan de lessen bij INVORMsport. Tegelijkertijd kunnen wij jou alles uitleggen over de werkwijze bij ons en helpen wij je met de juiste combinatie van workouts, coaching, expertise en prijs. Geheel vrijblijvend met een persoonlijk advies op maat! Dat wat het beste werkt voor jou.

Vul jouw gegevens in en dan nemen we contact met je op voor het plannen van je proefweek. Of bel direct naar 06 16 94 78 571 voor meer informatie.

Liever direct lid worden? Meld je hier aan!