Vegetarische noedelsalade

Bereidingstijd: 25 minuten
Ben je vegetariër? Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een eiwitrijke maaltijd? Wij hebben een heerlijk gerecht gemaakt met een Aziatische smaakbeleving.
Ingrediënten voor 1 portie:
- 70 gram noedels
- 100 gram Tofu
- 1 middelgroot ei (gekookt)
- 10 gram ongezouten pinda’s
- 2 tl. Sesamolie
- 60 gram taugé
- 1 stengel lente-ui
- 1 handje koriander
Ingrediënten voor de marinade:
- 3 el. sojasaus
- 1 el. Maizena
- 1 el. Tamarinde
- 1 el. Chilisaus
- 1 tl. Bruine Suiker
- 100 ml water
Bereiding:
Snijd de Tofu in kleine blokjes en marineer deze in 3 el. Sojasaus en 1 el maizena en laat dit voor 15 minuten intrekken. Kook de noedels volgens de verpakking gaar. Kook ondertussen het ei op de gewenste hardheid. Bak de Tofu in de pan gaar en voeg de rest van de marinade eraan toe. Zodra de noedels gaar zijn meng je deze met de Tofu en voeg je de Taugé eraan toe en laat je de smaken er voor een paar minuten goed intrekken. Vul je bord met de Tofu en noedels en garneer af met verse koriander en lente-ui. Eetsmakelijk!
Energie:
Kcal: 585
Eiwit: 24 gram
Koolhydraat: 60 gram
Vet: 26 gram