Vegetarische linzensalade - INVORMsport recepten


INVORMsport

Vegetarische linzensalade

vegetarische maaltijd met runderreepjes

Bereidingstijd: 60 minuten

Ben je vegetariër of heb je er behoefte aan om eens iets anders te eten dan vlees? Dan hebben wij een heerlijk recept voor je. Een vegetarische linzensalade met veel groenten en een topping van fetakaas.

 

Ingrediënten:

1 hele tomaat

50 gram linzen

150 gram haricots verts 

75 gram linzen

1/2 rode paprika

75 gram vegetarische runderreepjes of vegetarische shoarma

50 gram fetakaas

1/4 rode ui

1 groentebouillon blokje 

 

Bereidingswijze:

Snijd de kern en vel uit de tomaat en leg deze in de oven op een matje of bakpapier op 120 graden met knoflook, peper en zout (45 min)

Kook de haricots verts beetgaar en leg daarna in ijswater.

Snijd de ui in hele fijne halve ringen en leg deze in een bakje en leg daar veel ijsblokjes op, zo wordt de ui lekker krokant. BELANGRIJK: SNIJD DE UI DUS FLINTERDUN EN GEBRUIK VEEL IJS

Kook in het haricots verts water de linzen en voeg daar 1 groentebouillon blokje aan toe.

Terwijl je de linzen kookt splits je de haricots verts (in de lengte uit elkaar trekken) en doe je ze in een kom.

Daar voeg je de 1/2 paprika heel fijn gesneden en vegetarische runderreepjes aan toe. 

Als de linzen gaar zijn, giet je ze af en mengt ze warm door de bonen, paprika en runderreepjes.

Breng op smaak met peper, zout en eventueel verse kruiden als peterselie of basilicum. 

Dan kruimel je daar de feta overheen, en legt de tomaten er op.

Als laatste de ui erbij en klaar is de linzensalade. 

Als je wat meer vet wilt is een goede olijfolie erop erg lekker.

Voor de niet vegetariërs is dit recept ook lekker met garnalen, gegrilde varkens filet of lamskotelet.

 

Energie:

kcal: 515

vet: 19,77 gram

koolhydraat: 39,27 gram

Eiwit: 36,23 gram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.