Founder

Jeroen Meijer

Mijn naam is Jeroen Meijer. In januari 2013 nam ik het initiatief om INVORMsport als bedrijf te starten.

Ik heb jarenlang gewerkt als militair, als infanterist bij de Luchtmobiele Brigade en later als instructeur bij het revalidatiepoloton (Remedial).

Hier begeleidden we soldaten die met een blessure of vanwege ziekte uitgevallen waren uit de zware Luchtmobiele opleiding om zo, uiteindelijk weer in te stromen in de week van uitval. Hierbij was het belangrijk dat deze mannen fysiek in topvorm waren. Nadat ik hier 3 jaar gewerkt heb en vele soldaten geholpen had bij het behalen van de felbegeerde Rode baret, stapte ik in de opleiding tot Militair sportinstructeur.

Jeroen Meijer founder invormsport

Je werd hier opgeleid tot sportinstructeur in de breedste zin van het woord.

Van het organiseren van sport en spelevenementen tot de complete organisatie van een Militaire 5kamp of survival wedstrijd. Ook leerde je alles over trainingsprincipes, hoe je krachttraining functioneel toepast en het conditioneel verbeteren van de militaire eenheden.

Na deze opleiding ben ik aan het werk gegaan bij een militaire eenheid in Garderen en daar ben ik nog een aantal jaren verantwoordelijk geweest voor het fysiek inzetbaar brengen én houden van een compagnie.

De belangrijkste leermomenten

Het belangrijkste dat ik in deze periode geleerd heb is hoe je op een effectieve wijze differentieert. Ik had in mijn sportlessen namelijk fitte jongens van 18 jaar oud maar ook de adjudant van 55 jaar die de hele dag achter de pc zat. Aan het einde van de training moesten ze beiden op hun eigen niveau ‘geprikkeld’ zijn.

Na 11 geweldig leerzame jaren, ruilde ik mijn militaire loopbaan in voor een vrij onzekere periode waar iedereen in mijn omgeving mij voor gek verklaarde!

INVORMsport was geboren

Ik was er namelijk zó zeker van dat de kennis die ik de afgelopen jaren had opgedaan, zoveel waarde zou gaan leveren in de ‘burgermaatschappij’ dat ik direct INVORMsport inschreef bij de K.v.K. en fulltime ging werken aan mijn eigen bedrijf.

De manier van trainen waar wij (Bart en ik) mee begonnen was compleet nieuw.

En ook de aanpak die wij hanteerden waren de mensen nog niet mee bekend.

Uiteraard maakten we volop foto’s en plaatsten we deze na de training op Facebook.

De reacties en het bereik dat we hierbij creëerden waren ongelooflijk effectief en in no time was INVORMsport in Wijk bij Duurstede een begrip. Mensen kwamen uit nieuwsgierigheid een proefles doen en gingen nooit meer weg. Sterker nog, ze namen vrienden, familie en kennissen mee en voor we het wisten verhuisden we van de ene locatie naar een grotere volgende locatie.