Tabouleh met gegrilde haloumi - INVORMsport recepten


INVORMsport

Tabouleh met gegrilde haloumi

vegetarisch gerecht met gegrilde haloumi

Bereidingstijd: 15 minuten

Gegrilde haloumi als diner?, dat kan! Wij hebben een heerlijk recept gemaakt met gegrilde haloumi en als vegetariër krijg je op deze manier genoeg eiwitten binnen. Mocht je toch lever vlees hebben? Geen probleem, je kunt de haloumi ook vervangen voor een lekker stukje vlees.

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 50 gram bulgur (ongekookt afwegen)
  • 75 gram Haloumi
  • 1 kleine trostomaat
  • 50 gram sojabonen (ookwel edamame)
  • 40 gram fetakaas
  • 1/3 aubergine in plakjes
  • 1/3 rode paprika
  • 1 lente ui
  • ½ el. Olijfolie
  • 1 teentje knoflook (met een sneetje erin)
  • stukje verse gember (2 cm)

Bereiding:

Maak een snee in de knoflook en gooi deze samen met de gember bij de bulgur erbij in het water. Kook de bulgur met knoflook, zout en gember. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Snijd de paprika er klein doorheen . De aubergine snijd je in dunne plakken en doe er aan beide kanten zout op. Snijd de tomaat in parten en besprenkel met de olijfolie. Verwarm de tomaat 2 a 3 minuten op laag vuur.

 

Als alles is afgekoeld meng je de Bulgur, sojabonen, paprika en maak je dit op smaak met peper en zout. Grill de aubergines en leg deze op bord.  Leg daar ook de Bulgur op en kruimel daar de feta overheen. Gril dan de Haloumi en eet smakelijk. Garneer het af met verse lente-ui.

Energie:

Kcal: 655
Eiwit: 34 gram
Koolhydraat: 43 gram
Vet: 39 gram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.