Sticky chicken met rijst

Bereidingstijd: 35 minuten
Heerlijke sticky chicken met rijst en groenten. Het gerecht is makkelijk te maken en je hebt hem in 30 minuten op tafel staan. Bij ons waren de kinderen er dol op! Uiteraard kun je het spicy maken door rode peper mee te bakken.
Ingrediënten voor 3 personen:
400 gram kippendijfilet
zout en peper
1 el. zonnebloemolie
100 gram tauge
150 gram Basmati rijst
250 gram sperziebonen
Voor de saus:
200ml water
1 blokje groentebouillon
1 tl. paprikapoeder
1 tl. sesamolie
3 el. honing
2 teentjes knoflook
1 el. mosterd
1 el. sojasaus
Topping:
1 el. sesamzaadjes
2 bosuitjes
Bereidingswijze:
Snijd de kippendijfilet in blokjes en marineer deze met peper en zout. Bak deze in een koekenpan rondom bruin.
Maak ondertussen de saus klaar. Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng deze goed. Giet deze dan over de kippendij en laat dit ongeveer 20 minuten sudderen met een deksel op de pan. Bak na de 20 minuutjes kort de taugé mee.
Kook ondertussen de rijst en sperziebonen in een aparte pan gaar.
Giet de rijst en sperziebonen af en maak je bord op.
Tip: is je partner een grote eter? Neem dan zelf 1/3 portie en geef je partner 2/3 van de portie.
Energie per persoon:
Kcal: 520
Eiwit: 31 gram
Koolhydraat: 60 gram
Vet: 17 gram