Shakshuka - INVORMsport recepten


INVORMsport

Shakshuka

Shakshuka met ei en feta

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Shakshuka is een heel lekker gerecht waarmee je ook veel mee kunt variëren. 

Het gerecht komt uit het midden oosten en wordt daar veel als ontbijt gegeten, maar je kunt het ook prima als lunch of diner eten.

Dit is een recept voor de basis Shakshuka zoals wij hem gemaakt hebben. Deze basis is vegetarisch en bevat niet heel veel kcal, maar vult wel goed. 

Wij hadden zelfgemaakte gehaktballen van lamsschouder en geroosterd zuurdesem brood erbij gegeten. 

Je kunt enorm veel kanten op met dit gerecht.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

4 eieren

1 klein blikje tomaten puree

2 blikjes tomatenblokjes in tomatensaus

2 paprika’s 

hele witte ui

hele chilipeper

1 el. paprikapoeder (gerookt of niet gerookt)

1 tl. cayennepeper of chilipoeder

3 teentjes knoflook

1 el. komijn 

2 cm verse gember

gemalen peper en zout

scheutje olijfolie

handje verse peterselie

100 gram feta

 

Bereiding:

Zet een pan op (liefst een gietijzeren stoofpan) 3/4 vuur.

Fruit hier de ui en 3 grote knoflook tenen gesnipperd in aan.

Snijd de paprika en gember in kleine blokjes en voeg na 2-3 min toe aan de ui.

Roer even door en draai het vuur dan wat lager. Voeg de tomatenpuree toe en roer dit een minuut of 3 door elkaar en voeg dan de blikjes tomaten eraan toe.

Laat het geheel aan de kook komen en laat dan op laag vuur pruttelen.

Voeg de komijn-, paprikapoeder en een cayennepeper of chillipoeder eraan toe. 

Laat het geheel inkoken tot er een dikke saus ontstaat.

Breng het op smaak met veel peper, wat zout en eventueel nog wat meer komijn- en paprikapoeder.

Maak dan 4 kuiltjes in de saus en doe daar de eieren 1 voor 1 in en zorg dat ze niet uitlopen naar elkaar.

Doe een deksel op de pan en laat op laag vuur de eieren 5-10 minuten garen. 

Zet de pan op tafel, kruimel de feta en peterselie er overheen, snijd ook de chili in ringen en strooi die er ook overheen en eetsmakelijk!

 

Tip: Lekker om te dippen met brood of met wat rijst ernaast. 

 

Energie p.p: 

kcal: 461

eiwit: 25,5 gram

koolhydraten: 21,1 gram

vet: 30,26 gram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.