fbpx

Verantwoorde wortelcake als ontbijt

60 min. bereidingstijd

Wil jij ook cake als ontbijt?

Hoe lekker is dat om te ontbijten met cake? Wij vinden het in ieder geval heerlijk! Deze cake bevat tevens 17 gram eiwit, wanneer je hem in 10 stukken snijd. Mocht je meer eiwitten willen, kun je altijd wat extra kwark toevoegen.

Ingrediënten

Voor de cake

  • 120 gram havermout
  • 30 gram kokosmeel
  • 200 gram geraspte wortel (zelf raspen, voorgeraspte wortel blijft hard)
  • 2 scoops vanille eiwitpoeder (ongeveer 60gram)
  • 100 gram Total Griekse yoghurt 0%
  • 3 Large eieren
  • 70 gram eiwit (eiwit van twee Large eieren)
  • 30 gram kokosolie (gesmolten)
  • 1/2 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. baking soda
  • 1 tl. vanille extract
  • 1 eetl. koek- en speculaaskruiden (of 1 tl. gemberpoeder, 1 tl. kaneel, 1 tl. nootmuskaat)
  • mespunt zout
  • 30 gram rozijnen en/of gedroogde cranberries
  • 20 gram pompoenpitten (of andere pitten/noten)
  • Rasp van een halve citroen, limoen of sinaasappel
  • Vloeibare zoetstof (naar smaak)

    Voor de topping

  • 1 scoop vanille eiwitpoeder (28 a 30 gram)
  • 400 gram Total Griekse yoghurt 0% of Skyr naturel
  • Rasp van een halve citroen, limoen of sinaasappel
  • Klein beetje pompoenpitjes, gehakte nootjes, kokosrasp, wortelrasp en/of koekkruiden/kaneel ter decoratie  

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Meng de havermout, 2 scoops vanille eiwitpoeder, kokosmeel, koekkruiden, bakpoeder, baksoda en zout in een keukenmachine en meng het goed door elkaar. Voeg de geraspte wortel toe en roer goed door.

Klop in een andere kom de eieren, eiwit, vanille extract en gesmolten (maar niet warme) kokosolie door elkaar.

Voeg het eimengsel bij het havermout/wortel mengsel en roer door elkaar. Roer de Griekse yoghurt erdoorheen. Voeg eventueel nog wat zoetstof naar smaak toe.

Voeg tot slot de rasp van citroen, limoen of sinaasappel en de pitten of noten, rozijnen en cranberries toe.

Verdeel het deeg gelijkmatig over twee bakvormen van ca. 20 cm of bak eerst de ene helft en dan de andere helft. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.

Voor de topping meng je de yoghurt met vanille eiwitpoeder goed door elkaar. Meng dit met wat citroen, limoen of sinaasappelrasp.

Als beide cakehelften zijn afgekoeld, smeer je de helft van de topping op de onderste helft van de cake. Daarna leg je voorzichtig de ander cakehelft er bovenop. De rest van de topping verdeel je over de bovenkant van de cake. Decoreer de cake eventueel met wat rasp van de limoen, citroen, pompoenpitjes, gehakte nootjes, kokosrasp of wortelrasp.

Energie:

Per cakepunt: (cake in 10 stukken gesneden):
199 Kcal per punt
Eiwit: 17 gram
Koolhydraat: 15 gram
Vet: 7 gram

       

       

      Ja, ik wil graag weten wat INVORMsport voor mij kan betekenen!