Noodles salade met pikante Tofu

Bereidingstijd: 25 minuten
Ben je vegetariër en wil je een lekkere Thaise maaltijd eten? Dan is dit recept echt iets voor jou. Hij is rijk aan eiwitten, bevat veel groente en laag in calorieën. Uiteraard ook geschikt voor niet vegetariërs . Eetsmakelijk!
Ingrediënten per persoon:
50 gram glasnoodles
40 gram wortel Julienne
40 gram sojabonen
100 gram tofu
40 gram taugé
Knoflook
Baby maïs
Gember
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
gedroogde chilli’s of chilli poeder
1/4 komkommer
Muntblaadjes van 1 takje
Scheutje azijn
Sojasaus
2 theelepels plantaardige olie
Bereidingswijze:
Snijd de tofu in plakken van 0.5cm dik en leg tussen wat vellen keuken papier met iets zwaars er op om het vocht er uit te duwen.
Snijd de komkommer zo dun als je kan en doe in een kom met een scheutje azijn, de verse muntblaadjes (gesneden) en wat peper en zout.
Breng gezouten water aan de kook en kook de glas noodles in 1.5-2 min gaar.
Kook de sojabonen kort en voeg toe aan de noodles met de wortel en taugé en de babymaïs in 4en gesneden.
Maak de noodles aan met sojasaus en gemalen zwarte peper en fijngesneden knoflook en gember.
Je kunt hier nog wat amsoi door heen snijden (te krijgen in de toko) is een sla/groente soort met een lekkere smaak in dit gerecht.
Als je geen amsoi kunt krijgen dan kun je in plaats daarvan wat selderij erdoor snijden.
Pak de plakken tofu en snijd ze in blokjes. Verhit olie in een pan (geen olijf) en bak de tofu goudbruin.
Doe het paprika poeder met de chilli’s (naar eigen smaak) in een bakje en roer hier de tofu met de olie doorheen.
Leg de noodles met de groentes op een bord, verspreid hierover de tofu blokjes en de komkommer en eet smakelijk!
Energie:
kcal: 354
Vet: 14,29 gram
koolhydraten: 43,98 gram
Eiwit: 11,39 gram