Mexicaanse mais flensjes - INVORMsport recepten


INVORMsport

Mexicaanse mais flensjes

Flensjes met garnalen

Bereidingstijd: 40 minuten

Ben je gek op Mexicaans eten? Wij hebben echt een heerlijk spicy flensjes voor je bedacht met zwarte bonen, garnalen en mais! Eiwitrijk en snel klaar!

 

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de flensjes:

70 gr maismeel

8 gram bloem

1 ei

snufje zout

4 gram bakpoeder

225 gram karnemelk

handje maïskorrels

100 gram zwarte bonen

40 gram Crème fraiche

 

150 gram garnalen

1 teentje knoflook

1 cm verse gember

snufje zout

4 tomaten

1/2 rode ui

1 rode peper

 

Voor de guacamole:

150 gram avocado

sap van 1/2 limoen

1 takje koriander

1/2 tl. tabasco

1/2 rode ui gesnipperd

halve eetlepel olijfolie

 

Bereidingswijze:

Meng de bloem, maismeel, zout, bakpoeder door elkaar. 

Splits het eigeel van het eiwit en roer het eigeel en de karnemelk door de bloem heen en laat afgedekt 15 minuten rijzen. 

Ondertussen maak je de tomatensalsa, guacamole en garnalen klaar:

Marineer de garnalen met fijn gesneden knoflook,gember, vers gesneden rode peper en peper en zout

Voor de tomaten salsa snijd de 4 tomaten in blokjes en snipper dan een halve rode ui en en halve rode peper en voeg toe aan de tomaat. Maak op smaak met zwarte peper en zout.

Voor de guacamole:

Doe de avocado met de ui, koriander en olijfolie in een bakje en prak met een vork tot een zachte massa (mag best grof zijn.) Breng het op smaak met de tabasco, limoen sap, peper en zout.

 

Klop het eiwit op in een bakje luchtig en roer dit voorzichtig door het beslag van de flensjes.

Zet een koekenpan op het vuur met een druppel olie en laat dit goed heet worden.

Doe 1,5 eetlepel beslag in de pan en leg hier wat maïskorrels op.

Laat het flensje goed garen van onder af (30-45 sec) en draai om en haal na 30 sec uit de pan.

Bak zo al je beslag op.

Besmeer ieder flensje met crème fraiche. Leg er de tomaten salsa en garnalen over de lengte op en verdeel hierover de guacamole met zwarte bonen. 

Als laatste wat verse koriander er over en eetsmakelijk!

evt nog wat dun gesneden radijs en limoensap er over voor wat extra frisheid.

 

Energie per persoon:

kcal: 550

Eiwit: 30 gram

Koolhydraat: 45 gram

Vet: 27 gram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.