fbpx

Zelfgemaakte kipburger op broodje van paddenstoel

1 portie | 30 min. bereidingstijd

“Gezond is niet lekker!” Even lekker vette bek halen (incl. schuldgevoel achteraf.) Cheatdays, cheatmeal , re-feed, we horen er regelmatig over.

Dit zijn dagen, maaltijden waarbij je helemaal los kan gaan om vervolgens weer terug te gaan naar je strakke dieet. Veel mensen begrijpen dit begrip verkeerd.

Het betekent niet ‘schuif zoveel mogelijk eten en kcal je keel in want dat maakt niet uit, het is cheat day.’ Het is een wel gecalculeerde en uitgebalanceerde beloning omdat je zo goed bezig bent. Het is handig iets te kiezen waar je van geniet maar wat wel binnen de perken valt. 

Je hoort weleens mensen praten over pannenkoek dag, patatdag of pizzadag.

Hierbij wordt alleen vaak niet opgelet op de inname en dat is jammer! Vervolgens is de rest van de week omgedoopt tot denken aan pannenkoek, patat of pizzadag waarmee je zondigen weer in de hand werkt.

Hierbij een recept voor een “cheat” meal.

Lekker, gevarieerd, voedzaam, makkelijk en verzadigend.

Ingrediënten:

Per burger:

  • 150 gr kip gehakt. (te krijgen bij Albert Heijn of slager)
  • Paprika poeder, kerrie, cayenne peper, komijn.
  • 1 teen knoflook, ½ sjalot (gesnipperd)
  • 10 gr paneermeel.

 

Garnituur:

  • 2 portobello ‘s (formaat burger broodje)
  • 40 gr avocado
  • ½ tomaat.
  • Litlle gem sla (3-4 blaadjes)
  • 30 gr oude parmezaan of grana padano

 

Bereiding:

Bak in 3 gr kokosolie de sjalot en knoflook in +/- 1 min glazig, beetje zout en peper er op en door de kip mengen. Let op: de hete ui en knoflook gelijk mixen anders gaart de kip al. Kneed er ook 25 gr paneermeel doorheen. 

Voeg nu de kruiden toe, let op gebruik 3 delen paprika en 2 delen kerrie en 1 deel cayenne en komijn. Op smaak maken met peper en zout.

Rol er eerst een gehaktbal van en sla deze plat tot een hamburger. Even bakken in 3 gr kokos olie of vetvrij grillen in een goede hete grilpan.

Doe vlak voor je de burger bakt 2 portobello’s in de oven  met peper, zout, rozemarijn en thijm in een voorverwarmde oven op 160 graden. Afhankelijk van hoe groot de paddestoel is 8-12 min tot deze gaar zijn. Of ook lekker in ze te grillen. 

Snij alvast de  avocado in reepjes, tomaat in plakjes en was de sla.

Als je burger en “broodje”  gaar zijn leg je sla, tomaat en kaas op de onderste paddestoel. Leg de burger direct op de kaas(dunne schilfers/vlokken) zodat deze een beetje smelt. De avocado komt op een blaadje sla op de burger.

Top het geheel af met de 2e portabello en eet smakelijk.

Indien je niet van vieze vingers houd is het aan te raden de burger vast te prikken met een sate prikker en met bestek te eten 🙂

Inname volgens de aantallen die hier omschreven staan.

  • Kcal: 569
  • Eiwit: 38 gram
  • Koolhydraat: 17 gram
  • Vet: 40 gram

    Ja, ik wil graag weten wat INVORMsport voor mij kan betekenen!