fbpx

Thaise biefstuk met paksoi

1 portie | 25 min. bereidingstijd

Ben je gek op Aziatisch eten? Dan is dit zeker een aanrader als lunch of diner. Makkelijk en snel te bereiden, laag in calorieën en eiwitrijk!

Ingrediënten:

  • 150 gram biefstukpuntjes
  • 150 gram paksoi (kleine stronk)
  • 30 gram basmatirijst (ongekookt afwegen)
  • 1/4 kleine rode ui
  • scheutje sojasaus
  • 5 gram roomboter
  • 1/2 cm verse gember (fijn gesneden)
  • 4 takjes koriander
  • snufje peper en zout 

Bereiding:

Kook de rijst in ruim water gaar. Snijd ondertussen de gember, paksoi en rode ui fijn. Verhit de helft van de roomboter in de pan en bak hierin de biefstukpuntjes samen met de gember voor ongeveer 5 minuten (ze zijn dan medium gebakken). Verhit de andere helft van de roomboter in een andere pan en bak hierin de paksoi beetgaar. Giet nu de rijst af en leg de rijst, paksoi en biefstukpuntjes op een bord. Voeg nu de rode ui en sojasaus toe. Breng op smaak met snufje peper en zout en wat koriander.

Energie:

  • kcal 324
  • Eiwit: 32,5 gram
  • Koolhydraat: 30 gram
  • Vet: 7,5 gram

Tip; Wil je meer vetten? Voeg dan wat avocado toe!

            Ja, ik wil graag weten wat INVORMsport voor mij kan betekenen!