fbpx

Pastinaaksoep

1 portie | 150 min. bereidingstijd

Het bekende recept van de BBQ van 5 januari j.l. Aangezien iedereen zo enthousiast was over de soep hebben we deze bekroond tot recept van de maand!

Ingrediënten voor 8 porties:

  • 1,5kg pastinaak
  • 1/2 knolselderij
  • 2 zoete uien
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 prei
  • 1 liter halfvolle melk
  • 4 liter water
  • 3 bouillonblokjes 
  • 35 gram boter
  • 10 gram olijfolie
  • 30 gram bloem

Bereiding:

Schil de pastinaak en knolselderij en snijd deze in kleine blokken. Snijd vervolgens de ui, knoflook en prij in kleine stukken. Zet een grote pan op het vuur met 10 gram boter en 10 gram olie. Zacht garen tot het glazig wordt. Voeg daarna de melk, het water en de 3 bouillonblokjes toe. 

Breng het geheel aan de kook en laat het 1-1,5 uur op staan. 

Maak ondertussen de roux. Smelt in een kleine pan 25 gram boter en voeg de bloem toe. Roer dit goed door elkaar tot het korrelig is. Laat het in de koelkast afkoelen.

Je pureert de soep met een staaf mixer en zeeft het.

Dan zet je de gezeefde soep weer op en bind het met koude blanke roux. Voeg beetje bij beetje toe totdat je de juiste dikte hebt bereikt.  Als de soep gebonden is maak je het op smaak met zout en witte peper.

Energie voor de gehele pan soep (bevat 8 porties):

Kcal: 2282
Eiwit: 68 gram
Koolhydraat: 374 gram
Vet: 58 gram

                            Ja, ik wil graag weten wat INVORMsport voor mij kan betekenen!