fbpx

Kipfilet gemarineerd in ketjap met broccolli

1 portie | 20 min. bereidingstijd

Zin in een eiwitrijke maaltijd die weinig tijd kost? Wij hebben een lekker maar simpele maaltijd voor je gemaakt. De kipfilet is gemarineerd in ketjap met verse knoflook geserveerd met heerlijke groente. Het bereiden van deze maaltijd kost ongeveer 15 minuten. Je kunt de maaltijd ook prima als lunch meenemen naar je werk.

Ingrediënten:

  • 150 gram kipfilet
  • 250 gram broccoli
  • 100 gram champignons
  • 1 middelgroot ei
  • 20 gram rode uienringen
  • 1 el. ketjap manis
  • 1 teentje verse knoflook
  • 5 gram boter of olie
  • snufje peper en zout

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de boter of olie in de pan en bak fruit de knoflook hierin. Voeg daarna de kipfilet hieraan toe samen met de ketjap en bak deze tot de kip gaar is. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook deze in ruim water gaar. Kook ondertussen in ruim water het ei op de gewenste hardheid.

Zodra de kipfilet redelijk gaar is voeg je de gesneden champignons eraan toe en bak je deze nog kort mee.

Giet de broccoli af. Haal vervolgens het ei van het vuur en laat deze goed schrikken onder koud water. Pel dan het ei en voeg alle ingrediënten bij elkaar op een bord en breng op smaak met peper en zout.

Energie:

  • kcal 412
  • Eiwit: 52 gram
  • Koolhydraat: 29 gram
  • Vet: 12 gram

                    Ja, ik wil graag weten wat INVORMsport voor mij kan betekenen!