fbpx

Gemarineerde kipsate met bloemkoolrijst en champignons

1 portie | 20 min. bereidingstijd

Ook hier het bewijs dat een PSMF maaltijd zeker niet smaakloos hoeft te zijn, een heerlijk Aziatisch kipgerecht. Tegenwoordig hebben ze groentes gesneden in de vorm van pasta of rijst. Deze zijn laag in calorieën dus ideaal voor een PSMF maaltijd. Een voorbeeld hiervan is bloemkoolrijst of courgetti (courgette in de vorm spaghetti). Voor deze maaltijd heb ik bloemkoolrijst gebruikt. De bloemkool is zo fijn gesneden dat het lijkt op rijst. Je kunt de bloemkoolrijst kant en klaar kopen in de supermarkt, maar mocht je tijd hebben kun je het prima zelf fijnsnijden.

Ingrediënten:

  • 150 gram gemarineerde kipsatéblokjes (verkrijgbaar bij de AH)
  • 200 bloemkoolrijst (verkrijgbaar bij de AH)
  • 1 middelgrote stengel lente-ui
  • 100 gram champignons
  • 3 gram roomboter (om in te bakken)
  • 1 bosje koriander

 

Bereiding:

Verhit de roomboter in de pan en bak hierin de kip gaar. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en voeg deze toe zodra de kip bijna gaar is. Snijd de lente-ui in dunne ringen en de koriander fijn. Meng de bloemkoolrijst bij de kip en champignons en bak deze kort mee.

Zodra alles gaar is leg je het op een bord en strooi hier de koriander en lente-ui overheen.

Energie:

  • Kcal 257
  • Eiwit: 39 gram
  • Koolhydraat: 17,5 gram
  • Vet: 5 gram

Tip: Houd je niet van koriander? Dan kun je deze ook weglaten.

          Ja, ik wil graag weten wat INVORMsport voor mij kan betekenen!